Μαθητές από Σέρρες και Καβάλα πρωτοπορούν και πάλι στην επιχειρηματικότητα!

Στο project με τίτλο «Car Go» θα συνεργαστούν μαθητές του τομέα Πληροφορικής του E.K. Σερρών, μαθητές του τομέα Πληροφορικής του 1ου ΕΠΑΛ Σερρών και μαθητές του Ε.Κ. Καβάλας για να ιδρύσουν την μαθητική εικονική επιχείρηση με το όνομα «Car Go»

H ομάδα των μαθητών έχει ως ιδέα να κατασκευάσει ένα εκπαιδευτικό κιτ ρομποτικής, που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων, με σκοπό την εκμάθηση της εκπαιδευτικής ρομποτικής. 

Η ιδέα της σύστασης της επιχείρησης έχει προπάντων εκπαιδευτική βάση.

Οι μαθητές θα κατασκευάζουν και θα διαθέτουν στην ελληνική αγορά προϊόντα και συστήματα υψηλής τεχνολογίας κατασκευής.

Παρατηρώντας αντίστοιχες δραστηριότητες στον τομέα της εκπαιδευτικής ρομποτικής, προέκυψε η ανάγκη και η επιθυμία συνεισφοράς τους, μέσω της γνώσης της πληροφορίας και της τεχνολογίας και σε ΑΜΕΑ. 

Στοχεύοντας στα οφέλη της υψηλής τεχνολογίας για τον άνθρωπο, το περιβάλλον, την εκπαίδευση και την έρευνα, το αντικείμενο των εργασιών της εταιρίας θα περιλαμβάνει: 

  • Σχεδιασμό και κατασκευή εκπαιδευτικού κιτ ρομποτικής και των ηλεκτρονικών διατάξεων αυτού. 
  • Προμήθεια, εγκατάσταση- συναρμολόγηση, συντήρηση και εκπαίδευση ολοκληρωμένων συστημάτων εκπαιδευτικής ρομποτικής. 

Ως πλεονέκτημα, προβάλλουν,  το πολύ χαμηλό κόστος σε σχέση με τα υπάρχοντα συστήματα και το χαρακτηριστικό της ανοιχτής αρχιτεκτονικής που θα επιτρέπει σε όποιον το επιθυμεί να το τροποποιεί και να το αναβαθμίζει. 

Η βασική κατασκευή ενός τετράτροχου ρομποτικού οχήματος θα μπορεί να δεχθεί πλήθος αισθητήρων, για διαφοροποίηση – κάθε φορά – της κατασκευής (ακόλουθος γραμμής, ακόλουθος φωτός, αποφυγή εμποδίου, τηλεχειριζόμενο όχημα κλπ.). 

Μελλοντικά στην υπάρχουσα κατασκευή θα μπορεί να τοποθετηθεί videocamera και να υλοποιηθούν εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης όπως αναγνώριση αντικειμένων και αυτόνομη οδήγηση σε συνθήκες πόλης κα.

Διαβάστε επίσης εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here