Γέφυρα Μαυροθάλασσας & Σιδηροδρομική Γραμμή Αμφίπολης -Ζίχνης: Αλλάζουν τη περιοχή!

Ένα από τα σημαντικότερα έργα στις Σέρρες ξεκινάει καθώς ήδη αναδείχτηκε ανάδοχος την Γέφυρα Μαυροθάλασσας.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή της γέφυρας, που αποτελείται από επτά ανοίγματα 35,5 μέτρων, πεζοδρόμιο, αλλά και όλες τις απαραίτητες προσβάσεις για τη ζεύξη του ποταμού Στρυμόνα, στην περιοχή μεταξύ Ιβήρων-Μαυροθάλασσας-Πεθελινού.

Πάγιο αίτημα των κατοίκων που βρίσκει λύση

Η γέφυρα θα εξυπηρετήσει το υφιστάμενο αγροτικό δίκτυο των περιοχών εκατέρωθεν του ποταμού Στρυμόνα, στην περιοχή των οικισμών Παραλιμνίου, Πεθελινού, Δραβίσκου, Μαυρολόφου και Μυρκίνου βορείως του ποταμού και Αχινού, Ιβήρων, Μαυροθάλασσας και Τραγίλου νοτίως του ποταμού.

Σιδηροδρομική Γραμμή που συνδέει Λιμένα Αμφίπολης – Νέα Ζίχνη

Για προσθέστε και την σιδηροδρομική γραμμή που για την ΠΕ Σερρών δρομολογήθηκε από την ΕΡΓΟΣΕ και ενημερώνει ο Γιάννης Χατζόπουλος ειδικός συνεργάτης του Υπουργού Κώστα Καραμανλή , στις αρχές του έτους 2020, η μελέτη της ΑΝΑΒΙΩΣΗΣ της γραμμής Λιμένα Αμφιπόλης – Νέας Ζίχνης μήκους 26 χλμ;

Μια γραμμή που κατασκευάστηκε στα τέλη της δεκαετίας 1930 – 1940 στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου για την κατασκευή της νέας γραμμής Θεσσαλονίκης – Τσάγεζι (Λιμ. Αμφίπολης) – Μυρίνης (Νέας Ζίχνης).

Γέφυρα με την οποία θα μειωνόταν κατά αρκετές δεκάδες χλμ η σιδηροδρομική διαδρομή Θεσσαλονίκης – Θράκης, ενώ θα αποφεύγονταν τα ευπρόσβλητα από τα βόρεια σύνορα τμήματα της υφιστάμενης διαδρομής (περιοχές Δοϊράνης – Σιδηροκάστρου).

Σε συνέχεια της ένταξης της νέας γραμμής Θεσσαλονίκης – Αμφιπόλεως – Νέας Καρβάλης – Τοξοτών Ξάνθης («Ανατολική Σιδηροδρομική Εγνατία») στον προγραμματισμό έργων μελλοντικής ανάπτυξης του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας και της ολοκλήρωσης της σχετικής προμελέτης χάραξης, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον η αναβίωση της σύνδεσης Αμφιπόλεως – Νέας Ζίχνης με μια γραμμή με σύγχρονα λειτουργικά χαρακτηριστικά.

Άρα έχει δίκιο ο Νίκος Σφελινιώτης, που θεωρεί πως ένα πολύ σημαντικό έργο για τη περιοχή και το Νομό Σερρών γενικότερα γίνετε πράξη.

Ένα έργο που σε συνδυασμό με τη καινούργια γέφυρά του Στρυμώνα – Μαυροθάλασσας – Μυρκίνου και της πρόσβασης των γύρω χωριών σε αυτή θα αναβαθμίσει ολόκληρη τη περιοχή.

Εμείς που έχουμε τη τύχη να ζούμε εδώ και να βλέπουμε τη παλιά σιδηροδρομική γραμμή στη περιοχή ΓΙΛΑΝΚΟΛΗ (κατά τη τοπική ονομασία) ευχόμαστε να δούμε το τρένο να περνά εδώ.

Γιατί όχι βρε Νίκο…

Γιατί όχι;

Διαβάστε εδώ περισσότερα για τη Γέφυρα της Μαυροθάλασσας

Διαβάστε επίσης για το Νοσοκομείο Σερρών