-Βασίλη γιατί την Τσικνοπέμπτη θα λείπει ο Δεσπότης; -Μήπως γιατί δεν θέλει να ακούσει τον FY.

Μαξίμειο Ίδρυμα: Μία παραγωγική πνευματική κυψέλη πνεύματος και πολιτισμού

Την ακολουθία του αγιασμού, με την ευκαιρία και της εφετεινής ενάρξεως των μαθημάτων των Σχολών του Μαξιμείου Ιδρύματος, ετέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022, στις 7:00 το απόγευμα, στον χώρο της εκκλησιαστικής βιβλιοθήκης «Μυριόβιβλος».

Το Μαξίμειο Πνευματικό Κέντρο της Εκκλησίας των Σερρών, που κατά το προσεχές έτος συμπληρώνει 25 χρόνια συνεχούς και καρποφόρου λειτουργίας, εγκαινιάσθηκε από τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρό Χριστόδουλο, το Νοέμβριο του 1998 και απετέλεσε καρπό της αγάπης, της ανύστακτης ποιμαντικής μερίμνης και της προσωπικής φιλοτιμίας του αειμνήστου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κυρού Μαξίμου, του οποίου και το όνομα φέρει. Το εκκλησιαστικό αυτό καθίδρυμα συνιστά μία δημιουργική πνευματική κυψέλη, όπου υπηρετούνται και διδάσκονται οι εκκλησιαστικές τέχνες και ο πολιτισμός, δηλαδή η πατροπαράδοτη βυζαντινή εκκλησιαστική μουσική, η παραδοσιακή δημοτική και έντεχνη κοσμική μουσική, η αγιογραφία κ.λπ.. 

Παράλληλα στον ίδιο φιλόξενο χώρο, με τους δύο επιπλέον ορόφους, που προσετέθησαν την τελευταία δεκαετία, στεγάζονται και άλλες πνευματικὲς, κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες της Εκκλησίας των Σερρών, όπως λ.χ. οι συνάξεις της Σχολής γονέων, τα μαθήματα σπουδής στους αρχαίους κλασσικοὺς συγγραφείς, το ιατρείο και το φαρμακείο κοινωνικής αντίληψης, η παιδικὴ ορχήστρα – χορωδία, η χορωδία νέων, η παραδοσιακή χορωδία, ο Σύλλογος Τριτέκνων Σερρών, η Σχολή παραδοσιακών χορών κ.λ.π..

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης της των Σερρών και Νιγρίτης Εκκλησίας κ. Θεολόγος, προ της απολύσεως της ιεράς ακολουθίας του αγιασμού, ευχήθηκε πλούσια καρποφορία στις δραστηριότητες του Μαξιμείου Πνευματικού Κέντρου για το νέο ιεραποστολικὸ έτος, επικαλούμενος σε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, τους διδασκάλους και διδασκόμενους, το διοικητικὸ και λοιπό προσωπικό, δαψιλὴ την χάρη και την ευλογία του αγίου Θεού.

Στον αγιασμό παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Σερρών κ. Θ. Λεονταρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Π. Σπυρόπουλος, ο Δήμαρχος Σερραίων κ. Αλ. Χρυσάφης, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Σερρών κ. Β. Κατιρτζόγλου, Αντιδήμαρχοι, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών κ. Ι. Καραβασίλης, ο Διοικητής του 10ου Συντάγματος Πεζικού κ. Αδ. Σαρρής, εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών και πλήθος κόσμου. 

Exit mobile version