Στην Μαυροθάλασσα τοπικά στελέχη του ΜέΡΑ25 Σερρών

Την Μαυροθάλασσα επισκέφθηκε κλιμάκιο τοπικών στελεχών του ΜέΡΑ25 Σερρών

Την Μαυροθάλασσα επισκέφθηκε κλιμάκιο τοπικών στελεχών του ΜέΡΑ25 Σερρών όπου συναντήθηκε με κατοίκους της κωμόπολης, διένειμε φυλλάδια,  μίλησε για τις θέσεις του ΜέΡΑ25 και ενημερώθηκε για τα προβλήματα της περιοχής.

Είναι εμφανής η αγωνία των πολιτών για το μέλλον του τόπου τόσο για το γενικό όσο και για το τοπικό πολιτικό τοπίο και με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούν τις θέσεις του ΜέΡΑ25. 

Τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, πέρα από τα γενικά αγροτικά που έχουν να κάνουν με την συρρίκνωση του εισοδήματός τους είναι:

  • Δημιουργία Αρδευτικού Δικτύου στον κάμπο της Μαυροθάλασσας για την τόνωση της παραγωγής. Γι’ αυτό καλείται να πάρει πρωτοβουλίες ο Δήμος Νιγρίτας.
  • Βιολογικός καθαρισμός των οικιακών λυμάτων .
  • Στελέχωση του Κέντρου Υγείας Μαυροθάλασσας και ενίσχυσή του με τον αναγκαίο ιατρικό εξοπλισμό.
  • Καθαρισμός της κοίτης του χειμάρρου Εξωβίτη. Είναι σε οριακό σημείο να αποτελέσει αιτία σοβαρών πλημμυρικών φαινομένων. 
  • Ενίσχυση της αστυνόμευσης και των αστυνομικών υπηρεσιών με δεύτερο αστυνόμο στο χωριό.    

Μεγάλο παράπονο των κατοίκων η «λάθος χωροθέτηση» των Δήμων με το σχέδιο Καλλικράτης το οποίο δεν εξυπηρετεί την ομοιογένεια του πληθυσμού γεωγραφικά και παραγωγικά.

Επικρότησαν τις θέσεις του ΜέΡΑ25 για επαναπροσδιορισμό του αυτό-διοικητικού χάρτη της χώρας με βάση όχι μόνο δημογραφικά αλλά και γεωγραφικά κριτήρια προκειμένου να εξασφαλιστεί η αποτελεσματική αυτοδιοίκηση όλων των περιοχών καθώς και την δυνατότητα αυτοδιάθεσης των Δημοτικών Διαμερισμάτων. 

Από την άλλη, θεωρούν θετική εξέλιξη την δημοπράτηση του έργου για την κατασκευή γέφυρας μεταξύ των οικισμών Μαυροθάλασσας και Μυρκίνου.

Ένα έργο πνοής που πέρασε από μύρια κύματα και που υποστηρίζει στις θέσεις του το ΜέΡΑ25 Σερρών, επιτέλους, φαίνεται να βρίσκει τον δρόμο της υλοποίησής του. 

Διαβάστε επίσης για το ΜέΡΑ25 Σερρών: