Οι μεγάλες αυξήσεις: Επιβάλουν την άμεση καθιέρωση πλαφόν

Οι μεγάλες αυξήσεις στα καύσιμα και την ενέργεια, έχω την αίσθηση πως επιβάλουν την άμεση καθιέρωση πλαφόν στις τιμές, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ραγδαία επιβάρυνση του βιοτικού επιπέδου των νοικοκυριών και του κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Άλλωστε η ανάγκη για τη δημιουργία ενός ελεγκτικού μηχανισμού, που θα παρακολουθεί την πορεία του προϊόντος από τη γραμμή παραγωγής μέχρι την τελική τιμή πώλησης και θα επεμβαίνει διορθωτικά ανά περίπτωση, υπάρχει σε πάρα πολλές χώρες της Ε.Ε.

Και φυσικά με την παραπάνω διαδικασία μπορεί να αντιμετωπιστεί το χάσμα της εξωπραγματικής αναντιστοιχίας, που διέπει τη σχέση παραγωγού και καταναλωτή αλλά και το κύμα της αισχροκέρδειας, που έχει σαν αποτέλεσμα τον αθέμιτο πλουτισμό των κάθε λογής μεσαζόντων.

Το βέβαιο είναι, ότι με τις ίδιες πρακτικές, οι οποίες προκάλεσαν εξ αρχής το πρόβλημα, στο όνομα της δήθεν ελεύθερης αγοράς είναι αδύνατον να αναχαιτιστεί η συντελούμενη οικονομική εξαθλίωση του Έλληνα. 

Με τους γεωργικούς ελκυστήρες, αλλά και τα επαγγελματικά τους οχήματα στον κόμβο του Λευκώνα, επί της Ε.Ο. Σερρών -Θεσσαλονίκης, παρατάσσονται από χθες το πρωί οι Σερραίοι αγρότες, με στόχο την έναρξη των κινητοποιήσεών τους.

Αλλά αν είναι τόσοι όλοι κι όλοι οι αγρότες που έχουν πρόβλημα, καλύτερο θα είναι να κάτσουν σπίτια τους, μιας αυτό είπε και στην συγκέντρωση της Πέμπτης ο κ.Τουρτούρας

Πάντως σήμερα θα γίνει η καταμέτρηση των δυνάμεών τους και στη συνέλευση που προβλέπετε θα ακολουθήσει αναμένεται ν’ αποφασιστεί τόσο ο τρόπος όσο και το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Ήδη μαθεύτηκε πως ο Πανσερραϊκός Αγροτικός Σύλλογος δεν συμμετέχει στην συγκέντρωση στον κόμβο του Λευκώνα, καθώς προγραμματίζει συλλαλητήριο και μάλιστα στο κέντρο της πόλης των Σερρών για αύριο στις 11 π.μ., μπροστά από το Διοικητήριο.

Μόνο που όπως λένε οι περισσότεροι αγρότες, από μόνοι τους όλοι δεν πρόκειται να πετύχουν …τίποτα!

Τι κι αν όλοι συμφωνούν και με τα αιτήματα και με τον αγώνα

Το αποτέλεσμα μέχρι στιγμής τουλάχιστον είναι …απογοητευτικό!