Χρήστος Μέγκλας: Νομός Σερρών στην ψηφιακή προβολή τηλεοπτικών σταθμών στην ΠΚΜ

Χρήστος Μέγκλας στέλνει επιστολή για υπαχθεί ο Νομός Σερρών ως προς την ψηφιακή προβολή τηλεοπτικών σταθμών στην ΠΚΜ.

Διαβάστε εδώ την επιστολή του Χρήστου Μέγκλα:

Επιστολή προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, 
κο Κυριάκο Πιερρακάκη, τη Γενικό ΓραμματέαΤηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων,
κο Αντώνη Τζωρτζακάκη, τον
Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας,
κο Απόστολο Τζιτζικώστα, τον
Αντιπεριφερειάρχη Σερρών,
κο Παναγιώτη Σπυρόπουλο τη Digea – Ψηφιακός Πάροχος Α.Ε. από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σερρών Χρήστο Μέγκλα την οποία κοινοποιεί στον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, κο Κώστα Καραμανλή, την
Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κα Φωτεινή Αραμπατζή
και τους Βουλευτές Ν. Σερρών με θέμα “ΑΙΤΗΜΑ ΥΠΑΓΩΓΗΣ Ν. ΣΕΡΡΩΝ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ”

Αναλυτικα η επιστολή του προέδρου ΕΒΕΣ κ. Μέγκλα.

Εν όψει της διαδικασίας απόδοσης Ψηφιακού Μερίσματος ΙΙ που ξεκίνησε από τις 6 Νοεμβρίου προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη ανάπτυξη και λειτουργία δικτύων κινητής τηλεφωνίας 5G σε όλη τη χώρα, επανερχόμαστε στο αίτημά μας να υπαχθεί ο Νομός Σερρών ως προς την ψηφιακή προβολή τηλεοπτικών σταθμών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όπου ανήκει και διοικητικά.

Ήδη από το 2014 σας είχαμε επισημάνει το «παράδοξο» ότι ενώ ο Νομός Σερρών διοικητικά υπάγεται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ψηφιακά έχει υπαχθεί στην Ευρύτερη Περιοχή Εξυπηρέτησης της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (ΕΠΕ4, ΠΖ-1), σύμφωνα με την ΚΥΑ 21161/12-8-2008.

Το αποτέλεσμα είναι αφενός οι Σερραίοι πολίτες να παρακολουθούν τα περιφερειακά κανάλια της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και να ενημερώνονται για θέματα που αφορούν αυτήν και αφετέρου να μην είναι δυνατή η εκπομπή σερραϊκών τηλεοπτικών σταθμών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, της αλλαγής που θα πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα αυτό βάσει του Χάρτη Συχνοτήτων που σχεδιάστηκε υπό τον συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, θεωρούμε ότι είναι η πλέον κατάλληλη ευκαιρία για να ικανοποιηθεί το αίτημά μας και να υπαχθεί η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών στην Περιοχή Εξυπηρέτησης της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου και θα έπρεπε να είχε υπαχθεί εξαρχής.

Διαβάστε επιπλέον για τη Σέρρες: