Χρήστος Μέγκλας: Πλήγμα για το Ν. Σερρών η αναβολή SEREXPO – SERRES AGRIBUSINESS FORUM

Επιστολή προς τον υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης,  κ. Θεόδωρο Καράογλου με θέμα τα αντισταθμιστικά οφέλη για το Νομό Σερρών από την αναβολή SEREXPO και SERRES AGRIBUSINESS απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Χρήστος Μέγκλας.

Η αναβολή της 6ης SEREXPO, που θα πραγματοποιούνταν από το Επιμελητήριο Σερρών σε συνδιοργάνωση με την Π.Ε. Σερρών από τις 23 έως και τις 27 Σεπτεμβρίου 2020, και του Συνεδρίου Αγροδιατροφής «SERRES AGRIBUSINESS», που θα πραγματοποιούνταν στο πλαίσιο των Παράλληλων Εκδηλώσεων της SEREXPO, αποτελεί μεγάλο πλήγμα για το Ν. Σερρών και προκαλεί απόγνωση στους επιχειρηματίες μας, αναφέρει ο κ. Χρήστος Μέγκλας.

Σε συνέχεια προηγούμενης επιστολής μας (Αρ. Πρωτ. 1574/18.08.2020), όπου αναλύουμε την τεράστια ζημία που υφίσταται τόσο ο Νομός Σερρών όσο και οι επιχειρήσεις του, καθώς και το Επιμελητήριο που επωμίζεται όλα τα έξοδα προετοιμασίας των ανωτέρω, παρακαλούμε θερμά όπως στηρίξετε την SEREXPO, τον κορυφαίο επιχειρηματικό θεσμό του Ν. Σερρών, και το SERRES AGRIBUSINESS, με στόχο την αύξηση του ΑΕΠ του Νομού μας. 


Ειδικότερα, κρίνουμε αναγκαία τη λήψη μίας σειράς διορθωτικών μέτρων αφενός αποζημίωσης των συμμετεχόντων και αφετέρου ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας του Ν. Σερρών, όπως:

• Παραχώρηση πρώην Στρατοπέδου Κολοκοτρώνη στο Επιμελητήριο Σερρών για τη δημιουργία Σύγχρονου Βαλκανικού Κέντρου.

• Αποζημίωση Επιμελητηρίου Σερρών – Στήριξη της SEREXPO με αποζημίωση ύψους 300.000€ για κάλυψη εξόδων προετοιμασίας και συνέχιση συντήρησης και διαμόρφωσης του χώρου διεξαγωγής.

Με την πεποίθηση ότι αναγνωρίζετε την αναγκαιότητα στήριξης του επιχειρείν της Π.Ε. Σερρών και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας γενικότερα, είμαστε σίγουροι ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημά μας. 

Διαβάστε επίσης για την Ε.Π.Σ.ΣΕΡΡΩΝ: