Χρήστος Μέγκλας: Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος

Ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Χρήστος Μέγκλας στην Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Χρήστος Μέγκλας, συμμετείχε στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (KEEE) που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020 με τηλεδιάσκεψη παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

Τι συζητήθηκε

Κατά τη Γενική Συνέλευση συζητήθηκε η πορεία της πανδημίας και οι δυσμενείς επιπτώσεις στην επιχειρηματικότητα και την οικονομία γενικότερα καθώς και όλα τα νέα και επερχόμενα μέτρα προστασίας αλλά και στήριξης των επιχειρήσεων.

Ο κος Μέγκλας τόνισε ότι πρέπει να δοθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη βοήθεια στις μικρές επιχειρήσεις και να ενισχυθεί η ρευστότητά τους, για να μην οδηγηθούμε σε μαζικά λουκέτα τον Ιανουάριο.

Μετέφερε, επίσης, τα αιτήματα του Επιμελητηρίου Σερρών που είναι, μεταξύ άλλων, η διευκόλυνση της πρόσβασης σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα (Αναπτυξιακός Νόμος, LEADER, ΕΣΠΑ), η κατάργηση έκτατων εισφορών (όπως 6% σε έργα ΑΠΕ, 0,6% σε επιχειρηματικά δάνεια), η μη επιστροφή του 75% των επιστρεπτέων προκαταβολών και η συνέχιση της επιδότησης τόκων δανείων.

Διαβάστε επιπλέον για τον Χρήστο Μέγκλα: