Επιμελητήριο Σερρών:Μήπως ο Μέγκλας θα έπρεπε να ξεκινήσει από την μείωση των συνδρομών;

Ειλικρινά είδα με πολύ καλό μάτι τις παρεμβάσεις του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Μέγκλα τις τελευταίες μέρες για την στήριξη των Σερραίων επιχειρηματιών- εστιατόρων, παρότι ήταν χρόνια στα μαχαίρια με τον πρόεδρό τους τον κ.Κοτσαμπά.

Τι ζητάει ο κ. Μέγκλας για τη στήριξη των επιχειρηματιών – εστιατόρων;

Βλέπω πως ζητά, και καλά κάνει, την προσωρινή κατάργηση των δημοτικών τελών που επιβαρύνουν τις επιχειρήσεις του Ν. Σερρών για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τεσσάρων (4) μηνών από τη λήψη των περιοριστικών μέτρων εξάπλωσης του κορωνοϊού

Την απαλλαγή υποχρεώσεων για τραπεζοκαθίσματα σε καταστήματα εστίασης και επιχειρήσεις για το διάστημα που οι επιχειρήσεις ήταν κλειστές και μείωση αυτών στο 1/5 μέχρι το τέλος του έτους.

Την εξίσωση του επαγγελματικού συντελεστή των δημοτικών τελών με τον οικιακό συντελεστή.

Τον μηδενισμό των δημοτικών τελών για τους αποθηκευτικούς χώρους των επιχειρήσεων.

Θεωρεί ο ίδιος μάλιστα ότι τα μέτρα είναι αφενός αναγκαία, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που επικρατούν και σε συνδυασμό με γενικότερα μέτρα στήριξης που πρέπει να ληφθούν σε κεντρικό επίπεδο, και αφετέρου δίκαια, δεδομένων των υπηρεσιών που παρέχονται έναντι καταβολής των δημοτικών αυτών τελών.

Άλλωστε είναι αλήθεια πως οι Σερραϊκές επιχειρήσεις έχουν υποστεί τεράστιες ζημίες και χρειάζονται τη στήριξη όλων μας για να μην αντιμετωπίσουν ένα αβέβαιο μέλλον και επαναληφθούν φαινόμενα απώλειας χιλιάδων θέσεων εργασίας, όπως συνέβη την τελευταία δεκαετία.

Το επιμελητήριο Σερρών ζητάει αλλά τι προτίθεται να κάνει για τις Σερραϊκές επιχειρήσεις;

Κάνοντας τον συνήγορο του διαβόλου όμως είμαι υποχρεωμένος να ρωτήσω τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, αν ο ίδιος και το Επιμελητήριο, έστω για τα μάτια του κόσμου, έχει ήδη προβεί σε μια έστω ελάχιστη μείωση των συνδρομών των επιχειρηματιών προς το Επιμελητήριο, όλους αυτούς τους μήνες που δεν εργάζονται;

Και καλό θα είναι να μας πει, αν και κατά πόσο έχει βοηθήσει το ίδιο το Επιμελητήριο τους επιχειρηματίες αυτό το χρονικό διάστημα που δεν δουλεύουν , και αν προτίθεται να χρησιμοποιήσει ίσως κάποια προγράμματα εκπαίδευσης, για να μπορέσουν και αυτοί να κερδίσουν κάποια χρήματα για να πληρώσουν ολόκληρη την συνδρομή τους στο …Επιμελητήριο!

Κ. Μέγκλα είναι καλό να ζητάς από τους Δήμους ορισμένες διευκολύνσεις προς τους Σερραίους επιχειρηματίες, αλλά δεν πρέπει πρώτα να πράξεις αναλόγως;;

Διαβάστε επίσης εδώ 475.000 ευρώ για τον Κορονοϊό από τους βουλευτές της ΝΔ

Την Δευτέρα Ανοίγουν τα σχολεία των Σερρών για τη Γ’ Λυκείου!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here