Ο Κώστας Μελίτος για την έλλειψη της γαλάζιας σημαίας: Άδικο για τους επαγγελματίες της περιοχής

«Κρίμα» αναφώνησε ο  πρώην Δήμαρχος Αμφίπολης Κώστας Μελίτος βλέποντας το δήμο για μια ακόμα φορά να χάνει τη γαλάζια σημαία.

Όπως επισημαίνει «Είναι άδικο και  για  τους επαγγελματίες της περιοχής , που δίνουν έναν τιτάνιο αγώνα να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους , παρόλο τις αντίξοες πανευρωπαϊκές  οικονομικές συνθήκες . 

Ο Δήμος Αμφιπολης αντί να δημιουργεί καλύτερες συνθήκες και προοπτικές ανάπτυξης του παραλιακού μετώπου , επιβαρύνει την κατάσταση ακόμη περισσότερο με την πλήρη απαξίωση της παραλιακής ζώνης».

Δυστυχώς πλέον όλοι γνωρίζουν ότι η κατάσταση στο Δήμο Αμφίπολης έχει τραβήξει έναν δρόμο που πλέον δεν βοηθάει κανέναν και είναι εις βάρος όλων των Δημοτών.

Κρίμα καθώς και όποια προσπάθεια γίνεται είτε από επίπεδο Κεντρικής Εξουσίας μέσω του Κώστα Καραμανλή είτε από τη Περιφέρεια δεν βρίσκει ανταπόκριση.

Άλλα είναι μόνο αυτό τη τελευταία τριετία;

Δημοτικό στάδιο “Αχιλλέας Καραμανλής’’

Υπενθυμίζουμε πώς για το δημοτικό στάδιο “Αχιλλέας Καραμανλής’’ στην κοινότητα Πρώτης του Δήμου Αμφίπολης στις 12 Ιανουαρίου 2021, εκδόθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών η απόφαση της ένταξης του έργου στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» συνολικού προϋπολογισμού 600.000,00 ευρώ με φορέα υλοποίησης το Δήμο Αμφίπολης. 

Από τις 12 Ιανουαρίου το 2021 πέρασαν 14 μήνες για να περάσουμε σήμερα στην Έγκριση της τεχνικής μελέτης της υπ’αριθμ. 4/2022 του έργου «Αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δημοτικού Σταδίου «ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ» με ημερομηνία 13/5/2022.

Βελτίωση της δημοτικής οδοποιίας

Αντίστοιχα βλέπουμε πώς ακόμα ένα έργο Καραμανλή,  η βελτίωση της δημοτικής οδοποιίας, ένα μεγάλο ζήτημα στα χωριά με πολλά παράπονα από τους κατοίκους χρηματοδοτήθηκε με 500.000 ευρώ και τώρα παίρνει το δρόμο της δημοσίευσης για να βρει ανάδοχο να το υλοποιήσει. 

Κρίμα καθώς έτσι όπως πάνε τα πράγματα, τα έργα που ήταν προγραμματισμένα να έχουν ήδη εκτελεστεί, μεταφέρονται για χρόνια μετά.

Έργο ύδρευσης στη Κρηνίδα

Τα ίδια φυσικά ισχύουν και για το έργο ύδρευσης στη Κρηνίδα προϋπολογισμού 1.2 εκ. Ευρώ που ήταν έργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής με ένταξη στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ και ακόμα δεν έχει ξεκινήσει..

Κρίμα για τα έργα, κρίμα και για τις επισκέψεις τόσο του κ. Τζιτζικώστα, όσο και της κ. Μενδώνη που πήγαν άκαρπες στην Αμφίπολη καθώς η απουσία του Δημάρχου από επισκέψεις ουσίας δείχνει το στίγμα της αδιαφορίας του για  ολόκληρο το δήμο.

Αναρωτιέμαι Κώστα πως θα μείνει κόσμος στα χωριά όταν προγραμματίζονται έργα και δεν γίνονται;

Άραγε ποιος φταίει όταν πραγματοποιούνται συσκέψεις για το νομό, όπως πρόσφατα για τη ψυχιατρική, τη κλιματική αλλαγή, για το μέλλον του τόπου και ο Δήμαρχος είναι πανταχού …απών;

Δεν είναι κρίμα 

Είναι …ντροπή!