Το Σχέδιο Χρυσάφη για το Πολιτιστικό Πάρκο Κωνσταντίνος Καραμανλής!

Την πόλη των Σερρών θα επισκεφτεί το Σάββατο 14 Μαΐου η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, με  αφορμή τα εγκαίνια του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης «Πινακοθήκη Κωνσταντίνος Ξενάκης» .

Νωρίτερα θα συμμετέχει στην ημερίδα λήξης του έργου Cultural Dipole, που θα πραγματοποιηθεί  στο Δημοτικό Θέατρο «Αστέρια», ενώ κατά τη διάρκεια της παραμονής της στις Σέρρες θα έχει ξεχωριστές συναντήσεις με τους Αντιπεριφερειάρχη και τον Δήμαρχο Σερρών.

Με τον Αντιπεριφερειάρχη λογικά θα μπουν όλα τα ζητήματα του Νομού με κυριότερο αυτό του λόφου Καστά, που συνεχώς παίρνει παρατάσεις και ουσιαστικά γίνεται με χρήματα που εξασφάλισε ο τότε δήμαρχος από το ΕΣΠΑ με την συνεργασία της Περιφέρειας και την συνεργασία Δήμου της Βουλγαρίας και του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης.

Από την πλευρά του ο κ. Χρυσάφης θα θέσει λογικά την αίτηση που ήδη έχει υποβληθεί για χρηματοδότηση στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ, μια πρόταση που ξεπερνά τα 4,5 εκατ.ευρώ για την αξιοποίηση του κτηρίου του πρώην Διοικητηρίου(Κ13) του στρατοπέδου Παπαλουκά για τη δημιουργία του Κέντρου Ιστορίας «Κων. Καραμανλή».

Πρόθεσή της δημοτικής αρχής, είναι σύμφωνα με τον δήμαρχο να υποβάλουμε στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ ακόμη μία πρόταση για την αξιοποίηση δύο κτηρίων για δημιουργία Δημοτικής Πινακοθήκης και Μουσείου Νεώτερης Ιστορίας.

Προς την κατεύθυνση της εξωστρέφειας της Πινακοθήκης θα συμβάλλει σημαντικά και το καινοτόμο και πρότυπο μοντέλο διασυνοριακής συνεργασίας για την προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού με τον Δήμο Petrich της Βουλγαρίας, που διαμορφώθηκε στο πλαίσιο του έργου Cultural Dipole.