ΜέΡΑ25 Σερρών: Στήριξη στον αγώνα των συνταξιούχων

ΜέΡΑ25 Σερρών: Στήριξη στον αγώνα των συνταξιούχων

Στην περιφερειακή συνάντηση των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, OAEΕ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΠΕΣ-ΝΑΤ, ΠΣΣ-ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ, ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ, ΠΟΣΕ-ΕΤΕΑΕΠ και ΕΣΤΑΜΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Σερρών παραβρέθηκαν τα μέλη του ΜέΡΑ25 Σερρών κ.κ Σιδεράς Στέργιος και Μαυρίδης Γεώργιος, όπου είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο συνταξιούχων πρώην ΟΑΕΕ κ. Γιώργο Κουτουνίδη και το μέλος της Πανελλήνιας ομοσπονδίας ΙΚΑ κ. Δήμο Κουμπούρη.

Ο κ. Κουτουνίδης ανέφερε στα μέλη του ΜέΡΑ25 ότι οι συνταξιούχοι αγωνίζονται να αποτρέψουν τις πολιτικές που οδηγούν στο νέο προμελετημένο έγκλημα σε βάρος της Κοινωνικής Ασφάλισης απ’ την κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ ο κ. Κουμπούρης πρόσθεσε ότι οι συνταξιούχοι διεκδικούν αξιοπρεπείς συντάξεις, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δημόσιο κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα για όλους, κατάργηση της αφόρητης φορολογίας.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος συνταξιούχοι από Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πολύγυρο, Καβάλα, Δράμα, Νιγρίτα.

Από την πλευρά τους τα μέλη του ΜέΡΑ25 για τους απόμαχους της ζωής δήλωσαν ότι δυστυχώς ήταν τα εύκολα θύματα της δημοσιονομικής αναπροσαρμογής των κυβερνήσεων – δανειστών.

Πληρώσανε το βαρύ τίμημα για το δημόσιο χρέος πού όχι μόνο δεν τους αναλογεί αλλά επωμιστήκαν με τον πιο βάναυσο τρόπο τις περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες χωρίς να μπορούν να στηρίξουν πλέον τα παιδιά και τα εγγόνια τους που μαστίζονται από την ανεργία και την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, στερούμενοι του δικαιώματος της αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Όλοι μαζί πρέπει να αγωνιστούμε για να βάλουμε τέλος στην πολιτική λιτότητας, τέλος στις παράνομες περικοπές και τέλος στο νόμο Κατρούγκαλου που διαρρηγνύει τον κοινωνικό ιστό.

Όλοι μαζί πρέπει να διεκδικήσουμε την ανακεφαλαιοποίηση των ταμείων και την επιστροφή των αυθαίρετα παρακρατηθέντων σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Τέλος δηλώσαν απερίφραστα ότι είναι στο πλευρό των συνταξιούχων για το δίκαιο αγώνα τους, ενώ μέλη του ΜέΡΑ25 θα παραβρεθούν στις κινητοποιήσεις των συνταξιούχων που διοργανώνονται στις 30 Νοεμβρίου.

Διαβάστε επίσης:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here