Την άμεση αφαίρεση αμιάντου ζητά το ΜέΡΑ Σερρών από εγκαταλειμμένο εργοστάσιο στη Σκοτούσα Σερρών.

Την Σκοτούσσα επισκέφθηκαν στελέχη του ΜέΡΑ25 Σερρών όπου συναντήθηκαν και συζήτησαν με κατοίκους της κωμόπολης τα προβλήματα της περιοχής.

Ιδιαίτερη συνάντηση έγινε με την Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κα Δήμητρα Τρακαλιάνη. 

Έντονο είναι και εδώ το πρόβλημα της εγκατάλειψης του χωριού από τους νέους και η αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης στα αστικά κέντρα και στο εξωτερικό με αποτέλεσμα να αιμορραγεί ο τόπος οικονομικά και δημογραφικά. 

Οι κάτοικοι αισθάνονται επίσης αδικημένοι από τον τρόπο που διαχειρίζεται ο Δήμος και ο εκάστοτε  Δήμαρχος τα έσοδα από την εμποροπανήγυρη της Σκοτούσσας και θεωρούν ότι θα έπρεπε αυτά τα έσοδα να διατίθενται για έργα στην ίδια την Σκοτούσσα.

Ένα σημαντικό όμως πρόβλημα είναι η ύπαρξη ενός ερειπωμένου εργοστασίου- φάντασμα το οποίο φέρει τόνους κατεστραμμένου δομικού αμιάντου και βρίσκεται εντός της οικισμού.

Φέρεται μάλιστα ως ύποπτο για πρόκληση καρκίνου σε κατοίκους. 

Τα στελέχη του ΜέΡΑ25 συνοδευόμενα από την πρόεδρο της Κοινότητας Σκοτούσσας κα Δήμητρα Τρακαλιάνη επισκέφθηκαν και διαπίστωσαν το μέγεθος του προβλήματος. 

Δήλωσαν την αμέριστη συμπαράστασή τους στον αγώνα των κατοίκων για την άμεση αφαίρεση των δομικών στοιχείων που περιέχουν αμίαντο, την οριστική απομάκρυνση και διάθεση των αποβλήτων αμιάντου και υποσχέθηκαν ότι θα προχωρήσουν σε συγκεκριμένες ενέργειες για τη λύση του προβλήματος αυτού. 

Διαβάστε επίσης για το ΜέΡΑ25: