Αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25 στο νοσοκομείο Σερρών για τα ζητήματα του

Αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25 στο νοσοκομείο Σερρών για τα ζητήματα του

Με τον κ. Ματάκο διοικήτη του Νοσοκομείου Σερρών συναντήθηκαν τα μέλη του ΜέΡΑ25.

Αναλυτικά παρουσιάζεται η δήλωση του ΜέΡΑ25

Το ΜέΡΑ25 ως η μόνη αξιόπιστη αξιωματικά φωνή του Ελληνικού λαού στη βουλή ανταποκρίθηκε στους προβληματισμούς της τελευταίας ανακοίνωσης της ΠΟΕΔΗΝ και αντιπροσωπεία μας – αποτελούμενη από τους Χριστιάνα Αγιαννίδου, Μιχάλη Πισκούλη και Γιώργο Μαυρίδη – επισκέφθηκε τον διοικητή του Νοσοκομείου Σερρών κ.Αθανάσιο Ματάκο και συζήτησε μαζί του όλα τα προβλήματα του νοσοκομείου που δημιουργούν σοβαρές δυσλειτουργίες στην ιατρική φροντίδα των συμπολιτών μας.

Τα προβλήματα- όπως διαπιστώθηκε από την συζήτηση – είναι πολλά και ξεκινούν από την ανισότητα πρόσβασης των πολιτών στις δημόσιες δομές υγείας.

Και όπως παραδέχθηκε και ο διοικητής του νοσοκομείου η αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητα του συστήματος υγείας, οφείλει να εδράζεται καταρχήν στην ισονομία.

Πολλά τα προβλήματα στο νοσοκομείο Σερρών

Όσον αφορά τα πολλά προβλήματα του νοσοκομείου επισημάνθηκαν οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, η μη επαρκής κάλυψη των θέσεων που ανακύπτουν με την συνταξιοδότηση ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων ειδικά σε ευαίσθητα τμήματα όπως είναι το καρδιολογικό, το παθολογικό, το ακτινολογικό, το ορθοπεδικό κ.α. και βέβαια το υπάρχον προσωπικό – παρά τις ηρωικές και άοκνες προσπάθειες του – είναι δύσκολο να ανταποκριθεί στις πληθυσμιακές ανάγκες του νομού μας. 

Αποτέλεσμα οι εφημερίες να μην επαρκούν και οι κίνδυνοι υγείας, ειδικά σε τμήματα όπως το παιδιατρικό ή το μαιευτικό να είναι πολύ αυξημένοι.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας καρκινοπαθείς αφού υφίστανται χρόνια ταλαιπωρία, χωρίς να διαφαίνεται κάποια λύση στο πρόβλημα τους.

Τι σημείωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Σερρών

Τέλος ο διοικητής του νοσοκομείου σημείωσε την αναγκαιότητα να υπάρξει δικαιότερη κατανομή των πόρων ώστε και το νοσοκομείο των Σερρών να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του πιο αποτελεσματικά.

Εμείς ως ΜέΡΑ25 Σερρών σημειώνουμε ότι είμαστε αναφανδόν υπέρ της δημόσιας , καθολικής, ανθρωποκεντρικής και δωρεάν υγείας για όλους.

Και φυσικά στηρίζουμε την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ως θεμέλιο του ΕΣΥ – χωρίς να παραγνωρίζουμε την αναγκαιότητα ενίσχυσης με κάθε μέσο της δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας.

Στόχος μας είναι η ισότιμη πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας , με διαφάνεια και αποτελεσματική λειτουργία και κυρίως μακριά από συντεχνιακές λογικές και πρακτικές.

Η σωστή κατανομή και λειτουργία πόρων και ανθρώπινου δυναμικού θα συμβάλλει ώστε το κράτος μας να παρέχει αξιόπιστη φροντίδα υγείας, γιατί οι πολίτες μας το αξίζουν. Και το ΜέΡΑ25 είναι εδώ για να το διασφαλίσει.

ΥΓΕΙΑ:Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Διαβάστε επίσης:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here