ΜέΡΑ25 Σερρών: Αυτοψία στο Άνω Μητρούσι

Το Άνω Μητρούσι επισκέφτηκαν εκπρόσωποι του ΜέΡΑ25 Σερρών την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο των περιοδειών στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών με σκοπό να έρθουν σε επαφή με τις τοπικές κοινωνίες και τα Τοπικά Συμβούλια.

Στην πλατεία του χωριού συνάντησαν κατοίκους και συζήτησαν μαζί τους για τα προβλήματα που τους απασχολούν και ανέπτυξαν τις θέσεις του ΜέΡΑ25. 

Στο Κοινοτικό Κατάστημα  τους υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Βέλλιος Στέλιος και ο κ. Άρης Τουφεξής όπου αναφέρθηκαν στα σημαντικότερα προβλήματα του χωριού. 

Το σοβαρότατο πρόβλημα που αντιμετώπιζε το χωριό με την ποιότητα του νερού έχει λυθεί και το νερό πλέον είναι κατάλληλο για κατανάλωση ενώ ελέγχεται τακτικά. Πρόσφατα μάλιστα με την δημιουργία ταμιευτήρα νερού στην Άνω Καμήλα η οποία συνδέεται μα τα χωριά Μονοκκλησιά, Προβατά, Άνω Καμήλα και Άνω Μητρούσι  φαίνεται το πρόβλημα να λύνεται οριστικά. 

Αντιθέτως στην άρδευση υπάρχει πρόβλημα σε μια περιοχή έκτασης περίπου 2.500 στρεμμάτων, που ανήκει στον ΤΟΕΒ Σιδηροκάστρου αλλά και γενικότερα το αρδευτικό δίκτυο χρήζει συντήρησης και αναβάθμισης.

Ανησυχία υπάρχει γενικότερα με τον ιό του Δυτικού Νείλου ο οποίος εμφανίστηκε στην περιοχή και ζητούν τακτικότερους ολικούς ψεκασμούς και μέσα στον οικισμό. 

Σοβαρό πρόβλημα δημιουργείται στην στατικότητα των κτηρίων  που βρίσκονται στον κεντρικό δρόμο του χωριού από τις δονήσεις που προκαλούν τα διερχόμενα βαρέα οχήματα που οφείλεται στην κακή ποιότητα του οδοστρώματος.

Κάτοικοι έχουν παρατηρήσει να δημιουργούνται ρωγμές στους σοβάδες των σπιτιών τους.

Για τον λόγο αυτόν ζητούν άμεση αποκατάσταση του δρόμου πριν δημιουργηθούν συμαντικότερα προβλήματα. 

Κακή είναι και η κατάσταση τμήματος της επαρχιακής οδού που ανήκει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ενώνει το Άνω Μητρούσι με την Κουμαριά.

Αγωνία και ανασφάλεια νιώθουν οι λίγοι τευτλοπαραγωγοί  του χωριού μπροστά στο σημείο μηδέν που έχει βρεθεί το Εργοστάσιο Ζάχαρης χωρίς να γνωρίζουν αν η παραγωγή τους απορροφηθεί και αν στο μέλλον θα μπορούν να καλλιεργούν τεύτλα, σημαντικό συμπλήρωμα του εισοδήματός τους.  

Τέλος ζητούν να περάσει στη διαχείρισή του Τοπικού Συμβουλίου η Πάγια Προκαταβολή, μικρό ποσό μεν ικανό όμως ώστε να μπορούν άμεσα να παρεμβαίνουν και να δίνουν λύσεις σε προβλήματα της καθημερινότητας που προκύπτουν π.χ στην αποκατάσταση μια πεσμένης πινακίδας οροσήμανσης,  μικροπροβλήματα σε μια παιδική χαρά κλπ και να μην απευθύνονται στον Δήμο για την λύση τέτοιων προβλημάτων. 

Διαβάστε επίσης για τον Αλέξανδρο Χρυσάφη: