Το ΜέΡΑ25 Σερρών για το πρόβλημα της μη εκπροσώπησης της πανεπιστημιούπολης των Σερρών

Πράξη πραξικοπηματική και άκρως προσβλητική η ενέργεια της Κεραμέως

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΜέΡΑ25 Σερρών με τον Καθηγητή του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΔΙΠΑΕ, πρώην Πρύτανη του ΤΕΙ Σερρών κ. Χασάπη Δημήτριο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου όπου υπήρξε εποικοδομητική και ουσιαστική συζήτηση για το πρόβλημα της μη εκπροσώπησης της πανεπιστημιούπολης των Σερρών στην  Διοικούσα Επιτροπή του Διεθνούς Πανεπιστημίου (ΔΙΠΑΕ).

Το ΜέΡΑ25 Σερρών θεωρεί, ότι η παρέμβαση της Υπουργού Παιδείας κας Νίκης Κεραμέως στο αυτοδιοίκητο του πανεπιστημίου καταργώντας τους εκλεγμένους εκπροσώπους των σχολών, είναι πράξη πραξικοπηματική και άκρως προσβλητική για το Ίδρυμα των Σερρών.

Η μη εκπροσώπηση της πανεπιστημιούπολης Σερρών προσβάλλει:

  • κάθε έννοια δημοκρατικής και αναλογικής εκπροσώπησης των σχολών και τμημάτων του πανεπιστημίου,
  • την ιστορία και συνδρομή στην εκπαίδευση της πανεπιστημιούπολης Σερρών
  • τα εκατοντάδες μέλη ΔΕΠ (Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού)
  • την ακαδημαϊκή κοινότητα, αλλά και την ίδια την τοπική κοινωνία.

Με αυτή την απόφαση στην ουσία υποβαθμίζεται και απαξιώνεται η πανεπιστημιούπολη, καθώς είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος, τα τμήματα και η λειτουργία της να μην αντιμετωπίζονται ισότιμα με τις μονάδες του υπόλοιπου πανεπιστημίου.

Το ΜέΡΑ25 Σερρών θα επιδιώξει την άμεση παρέμβαση σύσσωμου του πολιτικού κόσμου των Σερρών

Το ΜέΡΑ25 Σερρών θα επιδιώξει την άμεση παρέμβαση σύσσωμου του πολιτικού κόσμου των Σερρών, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλων των παραγωγικών φορέων ώστε να αναστραφεί η δρομολογημένη φθίνουσα πορεία της Σερραϊκής πανεπιστημιούπολης.

Ζητούμε από την Υπουργό και την Κυβέρνηση να τροποποιήσει την απόφαση ορισμού νέας της διοικούσας επιτροπής κατά τρόπο που να εξασφαλίζεται η συμμετοχή και της ακαδημαϊκής κοινότητας των Σερρών και να μειώσει τη διάρκεια λειτουργίας της ορισθείσας διοικούσας επιτροπής, διότι συντρέχουν όλοι οι λόγοι και οι προϋποθέσεις για την προκήρυξη πρυτανικών εκλογών ώστε να προκύψει με δημοκρατικό τρόπο η διοίκησή της.

Οι τοπικοί παράγοντες πρέπει να αναλάβουν όλοι το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί.

Διαβάστε επίσης εδώ:

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here