ΜΕΡΑ25: Σηκώθηκε το ζήτημα της δυσλειτουργίας του ΔΙΠΑΕ

Καλά που είναι και το Μέρα25 στις Σέρρες και σηκώθηκε επιτέλους το ζήτημα της δυσλειτουργίας του ΔΙΠΑΕ

Τι είπαν δηλαδή οι άνθρωποι;

Τα αυτονόητα!

Την δυσλειτουργία που υπάρχει από την αργοπορία έγκρισης πάγιων δαπανών ή λήψης σημαντικών αποφάσεων.

Αποφάσεων όπως η προμήθεια καυσίμων θέρμανσης, η καθαριότητα, η συντήρηση χώρων πρασίνου, η συντήρηση ηλεκτρομηχανολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων και συστημάτων θέρμανσης και ψύξης, η φύλαξη των Πανεπιστημιουπόλεων, η προμήθεια χαρτιού και αναλωσίμων, η συντήρηση των υποσταθμών, η ενοικίαση φωτοτυπικών μηχανημάτων κ. ά.

Για παράδειγμα, η συντήρηση των εγκαταστάσεων θέρμανσης στα κτήρια των Σερρών και του Κιλκίς εγκρίθηκε στα μέσα Νοεμβρίου και εξαιτίας αυτής της αργοπορίας οι δύο Πανεπιστημιουπόλεις είναι χωρίς θέρμανση!

Το κατά πόσο υπάρχει αυταρχική συμπεριφορά στην λήψη αποφάσεων δεν το γνωρίζω, αλλά σήμερα έγινε γνωστό το ΦΕΚ έγκρισης του Εσωτερικού Κανονισμού του ΔΙ.ΠΑ.Ε. που γράφτηκε και δημοσιεύτηκε χωρίς καμία προγενέστερη ενημέρωση του προσωπικού.

Από εκεί και πέρα είναι δεδομένη η αργοπορία στην έκδοση σημαντικών αποφάσεων ακαδημαϊκής λειτουργίας, όπως επίσης είναι δεδομένο πως θα χαθούν πολλά από τα μαθήματα που θα έπρεπε να λειτουργήσουν κατά το χειμερινό εξάμηνο του 2020-21.

Και φταίει η υπουργός παιδείας που διόρισε τη Διοικούσα Επιτροπή με τρόπο που κουρέλιασε τη Δημοκρατία εντός του Ιδρύματος, , διότι, επέλεξε πρόσωπα ανίκανα να διαχειριστούν τα προβλήματα ενός νέου και μεγάλου Πανεπιστημίου, αλλά και πρόσωπα που είναι αδιάφορα σε σχέση με το βαρύ έργο που ανέλαβαν να επιτελέσουν.

Το ότι το ΜΕΡΑ25 δεν έχει εκπρόσωπο στην Ελληνική βουλή είναι όπως φαίνεται μια μικρή λεπτομέρεια, όπως και το ότι οι Σερραίοι δεν έχουν εκπροσώπηση στο ΔΙΠΑΕ!

Δείτε ακόμα για το ΔΙΠΑΕ