Μετά τον Προκόπη Παυλόπουλο στο στόχαστρο ο Παπαδημούλης στις Σέρρες!!

Μετά τον Προκόπη Παυλόπουλο

Στο στόχαστρο ο Παπαδημούλης

Μιχάλης Καρτερός: Η απόφασή των 15 συμβούλων αποτελεί επιτομή ενός μίζερου πολιτικού επαρχιωτισμού

Μετά την ανακοίνωση της επίσκεψης στις Σέρρες του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, η επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα Θεσσαλονίκης, ναύλωσε λεωφορείο από τη Θεσσαλονίκη για να μεταφέρει κόσμο στις Σέρρες για να διαμαρτυρηθούν για την “Συμφωνία των Πρεσπών”.

Σήμερα απάντησε με ανακοίνωσή της η τοπική Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ για να καταδικάσει την συμπεριφορά στοχοποίησης βουλευτών, βίαιων επιθέσεων και αντισυγκεντρώσεων σε κομματικές εκδηλώσεις, μιας και ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του δεν εκφοβίζονται από τους ακροδεξιούς τραμπούκους που νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν κουμάντο στις τοπικές κοινωνίες της Βόρειας Ελλάδας.

Παυλόπουλος και Παπαδημούλης «τσαλαβουτάνε» στα

«Απόνερα» των Πρεσπών

Μετά την ανακοίνωση της επιτροπής Μακεδονικού Αγώνα Θεσσαλονίκης» να ναυλώσει λεωφορείο από τη Θεσσαλονίκη για να μεταφέρει κόσμο στις Σέρρες για να διαμαρτυρηθούν για την “Συμφωνία των Πρεσπών”, η Ν.Ε. Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση για να καταδικάσει την συμπεριφορά στοχοποίησης βουλευτών, βίαιων επιθέσεων και αντισυγκεντρώσεων σε κομματικές εκδηλώσεις

Η ανακοίνωση της Ν.Ε. Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

 

«Η εξαγγελία αντισυγκέντρωσης της «Επιτροπής Μακεδονικού Αγώνα Θεσσαλονίκης» για την ομιλία του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη, στις Σέρρες, αυτήν την Παρασκευή, παραπέμπει σε σκοτεινές εποχές για τη χώρα μας.

Οι φασιστικές πρακτικές της στοχοποίησης βουλευτών, των βίαιων επιθέσεων και των αντισυγκεντρώσεων σε κομματικές εκδηλώσεις προσβάλλουν βάναυσα το δημοκρατικό αίσθημα των πολιτών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του δεν εκφοβίζονται από τους ακροδεξιούς τραμπούκους που νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν κουμάντο στις τοπικές κοινωνίες της Βόρειας Ελλάδας.

Οι δημοκρατικοί πολίτες ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης θα απομονώσουν αυτές τις πρακτικές.

Το ίδιο οφείλουν να κάνουν και όλες οι πολιτικές δυνάμεις.

Περιμένουμε από τον Κ. Μητσοτάκη να πάρει σαφείς αποστάσεις από αντιδημοκρατικές ενέργειες και να σταματήσει να επενδύει στον διχασμό και την πατριδοκαπηλία.

Να σημειωθεί εδώ ότι η επίμαχη ανακοίνωση έπαψε να υπάρχει στην σελίδα της «Επιτροπής Μακεδονικού Αγώνα Θεσσαλονίκης»

Όσο για τους 15 δημοτικούς συμβούλους του Δημοτικού Συμβουλίου Βισαλτίας που είπαν όχι στην ανακήρυξη του Προκόπη Παυλόπουλου σε επίτιμο δημότη, μπήκαν στο στόχαστρο του Διευθυντή του Δήμου Βισαλτίας και αναπληρωτή γραμματέα του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ κ. Μιχάλη Καρτερού, και αδελφού του λογογράφου του Αλέξη Τσίπρα.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Καρτερός αναφέρει:

«15 δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Βισαλτίας, με αναφορές μάλιστα στην Ειρήνη Γκίνη (Μίρκα Γκίνοβα κομμουνίστρια δασκάλα, «Σλαβομακεδόνισσα», την πρώτη γυναίκα που εκτελέστηκε από καταβολής ελληνικού κράτους στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου), αποφάσισαν ουσιαστικά να κηρύξουν ως ανεπιθύμητο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις εκδηλώσεις για την 106η επέτειο από την απελευθέρωση της Νιγρίτας.

Οι 15 ανάμεσά τους ΝΑΙ και ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, αγνοώντας επιδεικτικά ή διαστρεβλώνοντας τα ιστορικά και πολιτικά δεδομένα, επέλεξαν μεταφέρουν μια προβληματική εικόνα στην ελληνική κοινωνία για τον τόπο μας και το πολιτικό του προσωπικό, επιτιθέμενοι απροσχημάτιστα στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Η απόφασή τους αποτελεί επιτομή ενός μίζερου πολιτικού επαρχιωτισμού.

Η αναζήτηση αποδιοπομπαίων τράγων και εύκολων θυμάτων υπήρξε και συνεχίζει να είναι το πλέον προσφιλές σπορ μιας αμήχανης και παραζαλισμένης τοπικής συντηρητικής πολιτικής ελιτ, που ποτέ δεν εκπαιδεύτηκε στην ανάλυση των προβλημάτων, στον μετριοπαθή διάλογο και στην αναζήτηση λύσεων που προάγουν το δημόσιο συμφέρον και μόνο.

Με την πρωτοβουλία τους δείχνουν ότι όχι μόνο δεν έχουν προτάσεις και θέσεις για το πρόβλημα, αλλά ότι αγνοούν και την ουσία του ίδιου του προβλήματος. θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι κανένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα δεν πρόκειται να δώσει λύση σε κανένα εθνικό θέμα.

Η Ελλάδα για το Μακεδονικό – και όχι μόνο – χρειάζεται ηγέτες σε όλα τα επίπεδα εξουσίας που θα τολμούν να λένε την αλήθεια όσο αντιδημοφιλής κι αν είναι.

Χρειάζεται ηγέτες που θα υποστηρίζουν το ευρύτερο συμφέρον της χώρας, ακόμα κι αν συγκρούεται προσωρινά με το συγκυριακό προσωπικό και κομματικό όφελος.

Οι ίδιοι έχουν υιοθετήσει άκριτα μια λογική (κυρίως ορισμένων κόμματων της αντιπολίτευσης) στην οποία το Μακεδονικό είναι ένα ζήτημα εσωτερικής κυρίως πολιτικής, ένα ζήτημα μαζών και πολιτικής κινητοποίησής τους, με επίδικο την κατάκτηση ή τη διατήρηση της πολιτικής εξουσίας, τόσο της κεντρικής όσο και ποικίλων μικροεξουσιών, σε τοπικό επίπεδο (Δήμος,Κοινότητα).

Η ετερόκλητη ομάδα των 15 δημοτικών συμβούλων επιδεικνύοντας κατά τη γνώμη μου ιστορική άγνοια, υπέπεσε σε ένα πρωτοφανές ατόπημα, προσβάλλοντας το ίδιο το αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο μικρομεγαλισμός είναι αθεράπευτη νόσος.

 

Ειδικά αν έχεις μάθει να εκφράζεις σχεδόν κάθε μέρα τις απόψεις σου σε φίλια μέσα και περιβάλλοντα, χωρίς επιχειρήματα αλλά και χωρίς αντίλογο.

Η κατάσταση αυτή σε καθιστά ανίκανο να καταλάβεις ότι η πολιτική είναι κάτι περισσότερο απ’ αυτό.

Ευτυχώς ή δυστυχώς η ιστορία, η διπλωματία και οι διεθνείς σχέσεις μιας χώρας, δεν γράφονται ούτε με κραυγές, ούτε με συνθήματα ,ούτε πολύ περισσότερο με μια ρητορική μίσους που αναβιώνει παλιά και νέα πάθη.»

Δείτε εδώ τη χτεσινή ανάρτηση για το Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Σέρρες: Ηχηρό «χαστούκι» στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από το Δήμο Βισαλτίας!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here