Γιατί κυκλοφορούν στις Σέρρες οι μετανάστες από το Κλειδί Σιντικής;

Η καταγγελία έγινε χθες από τον Αλέξανδρο Χρυσάφη στην σύσκεψη υπό τον κ.Χρυσοχοίδη στην Αντιπεριφέρεια Σερρών

Ο Δήμαρχος προχώρησε στην καταγγελία πως μετανάστες έρχονται καθημερινά στις Σέρρες από το Κλειδί Σιντικής για τα ψώνια τους και μάλιστα με τουριστικά λεωφορεία και μένουν στην πόλη των Σερρών από το πρωί εως το απόγευμα.

Τη ίδια στιγμή που τα μέτρα απαγόρευσης εξακολουθούν να ισχύουν στο ακέραιο και οι όποιες μετακινήσεις θα πρέπει να είναι και περιορισμένες, αλλά και ελεγχόμενες.

Το ερώτημα που έθεσε στην σύσκεψη ο δήμαρχος Σερρών ήταν αν κάτι τέτοιο είναι πρέπον και νόμιμο;

Ο κ.Χρυσοχοίδης επιφυλάχτηκε να απαντήσει αλλά χθες το πρωί και πάλι είκοσι περίπου μετανάστες από τη δομή στο Κλειδί, έστειλαν το sms τους και πήραν και πάλι το λεωφορείο τους για την πόλη των Σερρών και τις αγορές τους

Θα μου πεις δεν είναι κλειστά τα καταστήματα;

Σαφώς, οπότε γιατί έρχονται οι μετανάστες;

Για να μεταδώσουν το υιικό φορτίο;

Εκτός εαυτού Χρυσάφης και Δινάκης για τις βόλτες μεταναστών στο κέντρο της πόλης των Σερρών

Σήμερα πάντως οι αστυνομικοί , ήθελαν δεν ήθελαν τους σταμάτησαν για να κάνουν τους απαιτούμενους ελέγχους, ενώ άμεσα στο σημείο έσπευσαν τόσο Δήμαρχος Σερρών, όσο και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Δινάκης που προΐσταται της Δημοτικής Αστυνομίας, αλλά και μέλη της δημοτικής αστυνομίας, ενώ ξεκίνησε ένας κύκλος συζητήσεων με τους αστυνομικούς, για το αν θα πρέπει ή όχι να επιβληθούν πρόστιμα στους μετανάστες.

Επικοινωνία Χρυσάφη – Μηταράκη

Ο κ. Χρυσάφης μάλιστα επικοινώνησε με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη, θέτοντας το ερώτημα, αν και κατά πόσο έχουν το δικαίωμα οι μετανάστες να έρχονται στις Σέρρες για ψώνια;

Στην απάντησή του ο Υπουργός διευκρίνισε πως οι μετανάστες από το Κλειδί, θα πρέπει να μεταβαίνουν στην πλησιέστερη περιοχή που διαθέτει σούπερ μάρκετ, δηλαδή στο Σιδηρόκαστρο και να μην επισκέπτονται την πόλη των Σερρών.

Δεν θέλει ο Δομουχτσίδης του μετανάστες στο Σιδηρόκαστρο;

Εγώ πάλι γιατί έχω την αίσθηση πως η όλη ιστορία έχει σχέση με τον Δομουχτσίδη και την προσπάθειά του να μην πάρει το Σιδηρόκαστρο τους μετανάστες, βάζοντας μπροστά τον Διοικητή της δομής Σιντικής που είναι ταυτόχρονα και μέλος του συνδυασμού του;

Να υπενθυμίσω εδώ πως οι μετανάστες στην αρχή πήγαιναν στο Σιδηρόκαστρο και στο Πετρίτσι, μόνο που από την στιγμή που από εκεί πήραν κόκκινη κάρτα, άρχισαν τα σουλάτσα τους στις Σέρρες.

Και καλά όταν ήταν ανοιχτή η αγορά;

Τώρα απλά για να …λιάζονται;

Exit mobile version