Στις Σέρρες «Η Μηχανή του χρόνου» Για την δημιουργία ενός επεισοδίου αφιερωμένο στον Εμμανουήλ Παπά.

Την Τετάρτη 30 Ιουνίου και την Πέμπτη 1 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα της εκπομπής «Η Μηχανή του χρόνου» με τον δημοσιογράφο Χρήστο Βασιλόπουλο, που προβάλλεται στο συνδρομητικό κανάλι  COSMOTE HISTORY, για την δημιουργία ενός επεισοδίου αφιερωμένο στην Επανάσταση του 1821 στη Μακεδονία και τον Αρχιστράτηγο των Μακεδονικών δυνάμεων Εμμανουήλ Παπά.
 

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στο εγκαταλελειμμένο χωριό «Λάκκος» και στο αναπαλαιωθέν παρεκκλήσι του Αγίου Δημητρίου που βρίσκεται στην περιοχή, με την συγκατάθεση της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών & Νιγρίτης.

Επίσης μέρος των γυρισμάτων έλαβαν μέρος στο Τζιρτζιλί Τζαμί με την άδεια της εφορείας αρχαιοτήτων Σερρών, στον ιερό ναό του Αγ. Αθανασίου καθώς και στο Σχολαρχείο της κοινότητας Εμμανουήλ Παππά.

Για τις ανάγκες των γυρισμάτων συμμετείχαν εθελοντικά μέλη των πολιτιστικών συλλόγων Εμμανουήλ Παπά, Νέου Σουλίου, Αγίου Πνεύματος, μέλη συλλόγου αναβιωτών από την Πάτρα καθώς και άλλοι εθελοντές.

Η δράση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα και τη θερμή υποστήριξη της διοίκησης του Δήμου Εμμανουήλ Παππά καθώς εντάχθηκαν στις ετήσιες δράσεις του για την επέτειο των 200 χρόνων από την εθνική παλιγγενεσία.

Το επεισόδιο αναμένεται να προβληθεί τους χειμερινούς μήνες του 2021 με πιο πιθανή περίοδο τις ημέρες πριν το ετήσιο μνημόσυνο του Εμμανουήλ Παπά.