Δεν ήρθε η Γκάγκα στις Σέρρες: Την κέρδισαν τα εγκαίνια του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer

Μπορεί η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα, να πραγματοποιεί περιοδεία σε όλη την Μακεδονία, συνοδευόμενη μάλιστα από τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννη Κωτσιόπουλο αλλά και τους Διοικητές της 4ης και της 3ης ΥΠΕ, Δημήτρη Τσαλικάκη και Παναγιώτη Μπογιατζίδη, αλλά στο δικό μας το Νοσοκομείο δεν ήρθε.

Και αυτό γιατί η νέα Αναπληρώτρια Υπουργός έπρεπε να παραστεί χθες την ίδια ώρα που θα ερχόταν στις Σέρρες και στα εγκαίνια του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer στη Θεσσαλονίκη , ενω είχε ήδη κλειστεί το ραντεβού Γ.Ν.Θ. «Γ. Παπανικολάου», το οποίο εφημέρευε.

Οπότε την γλύτωσαν οι δικοί μας από τον έλεγχο, έναν έλεγχο όμως που θα γίνει δυστυχώς για κάποιους …αιφνιδιαστικός! Πάντως η κ. Γκάγκα έδειξε στην περιοδεία της πως παραμένει κλινική ιατρός και μάλιστα με μεγάλη πείρα.

Όσο για την περιοδεία γίνεται στο πλαίσιο των επισκέψεων της Αν. Υπουργού σε νοσοκομεία όλης της χώρας με σκοπό την ενημέρωση, την άμεση επίλυση των όποιων προβλημάτων και την ενίσχυση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η κ. Γκάγκα πήγε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και μάλιστα μπήκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ)- δυναμικότητας 30 κλινών, αλλά και στο υπό κατασκευή Αιμοδυναμικό Εργαστήριο, το οποίο θα είναι το μεγαλύτερο στη Β. Ελλάδα και θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί και άλλα νοσοκομεία.

Επίσης επισκέφθηκε τα Νοσοκομεία Κατερίνης, Κιλκίς, Δράμας και Καβάλας, στα οποία πραγματοποίησε συσκέψεις με τους Διοικητές και τους Αναπληρωτές Διοικητές, τους Διευθυντές Ιατρικής και Νοσηλευτικής Υπηρεσίες και τους Διευθυντές των ΜΕΘ και των Κλινικών των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Να σημειώσουμε πως όλα τα προηγούμενα νοσοκομεία έχουν καλύτερες επιδόσεις από το δικό μας ιδιαίτερα στον τομέα της ΜΕΘ, όπου ως Νομός κρατάμε τα …πρωτεία!

Τουλάχιστον στην Μακεδονία!