Νότης Μηταράκης: Θα γίνει κλειστή η Δομή στην Σιντική (Κλειδί)

Κλειστή θα γίνει η δομή Κλειδί Σιντικής σύμφωνα με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη

Στόχος μας είναι ο περιορισμός των επιπτώσεων της κρίσης στις τοπικές κοινωνίες και αυτό το στόχο υπηρετούμε με την μετατροπή των δομών από ανοικτές σε κλειστές και ελεγχόμενες.

Αυτό το στόχο υπηρετούμε με την αυστηρή πιστοποίηση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων(ΜΚΟ), με την στήριξη με 50 εκ Ευρώ των εμπλεκόμενων Δήμων, είτε με τη μορφή ανταποδοτικών τελών , είτε με το Ταμείο Αλληλεγγύης για την στήριξη τοπικών έργων.

Αυτά είπε χθες στην Βουλή ο Μηταράκης, έτσι για να ξέρουμε τι μας γίνεται!

Και για αυτό, αναλαμβάνουμε την διοίκηση των δομών της ηπειρωτικής Ελλάδας, οι οποίες σήμερα διοικούνται από ΜΚΟ, ενώ παραδέχθηκε στην συνέχεια πως σε θέματα συμβάσεων, πράγματι έγιναν με κατεπείγουσες διαδικασίες κατασκευές στη Μαλακάσα και τη Σιντική.

Θυμίζω , μας είπε, πως τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου είχαμε εισβολή στη χώρα 2.000 ατόμων τα οποία ούτε μπορούσαν, αλλά ούτε χωρούσαν στα ΚΥΤ των νησιών και δεν υπήρχαν διαθέσιμες τόσες θέσεις στις δομές της ενδοχώρας.

Όλοι τότε συμφωνήσαμε στην ανάγκη μεταφοράς τους, εκτός των απαράδεκτων συνθηκών στα λιμάνια, καθώς έπρεπε να μεταφερθούν από 11 νησιά σε ξεχωριστά λιμάνια, σε λίγες μέρες.

Και λόγω κορωναίου όχι με πλοία με άλλους επιβάτες.

Είμαστε αντιμέτωποι με κυκλώματα λαθροδιακινητών, κυκλώματα που εμποδίζουν τις απελάσεις, κυκλώματα που δημιουργούν ζητήματα ασφαλείας μέσα στα ΚΥΤ και τις δομές.

Συνεργαζόμαστε με τις διωκτικές αρχές, και χρειάζονται κάποια απόρρητα κονδύλια με σκοπό να επιτύχουμε περαιτέρω περιορισμό των ροών, να διευκολύνουμε και να επιταχύνουμε τις απελάσεις και να μπορέσουμε να έχουμε μεγαλύτερη ασφάλεια στις δομές.

Ως προς τη διαχείριση των κονδυλίων, αφενός υπάρχουν ξεκάθαροι περιορισμοί στη διάταξη για τους σκοπούς χρήσης των ποσών αυτών, ενώ παράλληλα, η διάθεση οποιουδήποτε ποσού γίνεται κατόπιν της έγκρισης του Γενικού Γραμματέα και δύο διευθυντών, μονίμων υπαλλήλων του Δημοσίου.

Το Κλειδί Σιντικής ως ανοιχτή δομή προς το παρών

Άρα είμαστε σήμερα δομή ανοικτή και στα σίγουρα εξυπηρετούμε την τοπική κοινωνία, σύμφωνα με τον υπουργό, ενώ το πως και το γιατί, και μέχρι πότε, θα πρέπει λογικά να μας το πει ο Δήμαρχος που έχει και το μαχαίρι και το ..πεπόνι!

Μόνο που από τα πολλά θα και τα ακόμα περισσότερα διότι που κανένας
δεν μας είπε, κανένας δεν τον πιστεύει

Γιατί άραγε δεν λέει την αλήθεια;

Γιατί ούτως ή άλλως θα μαθευτεί δεν θα μαθευτεί;

Χώρια που δεν θα χρειαστεί να «παραμυθιάζει» τον κόσμο;

Αν όμως δούμε τον Δήμαρχο Σιντικής να πρωτοστατεί σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας τότε θα τα δούμε όλα.
Ο θυμόσοφος λαός μας το λέει καλύτερα.

«Όποιος κατουράει στη θάλασσα το βρίσκει στο αλάτι»
Ή δεν το βρίσκει;

Προς το παρών όμως διαβάστε και αυτό

Παράταση ισχύος των αδειών διαμονής και των δελτίων διαμονής και μόνιμης διαμονής, που εκδίδονται

Διαβάστε εδώ την άποψη του Γιώργου Τάτσιου για τη δομή στο Κλειδί Σιντικής

Διαβάστε εδώ για τους Σομαλούς σε Πετρίτσι και Σιδηρόκαστρο

Διαβάστε εδώ ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: Χείρα βοηθείας στους μετανάστες στο Κλειδί Σιντικής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here