Κώστας Μπούμπας: Καταγραφή ζημιάς στους χοιροτρόφους

Ο Κώστας Μπούμπας ζητά τη καταγραφή της ζημιάς στον κλάδο των χοιροτρόφων

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον Υπουργό Οικονομικών απευθύνει ο Κώστας Μπούμπας βουλευτής Νομού Σερρών με θέμα την: «Αγωνία χοιροτρόφων».

Αναλυτικά παρατίθεταο το κείμενο της ερώτησης

Η Ομοσπονδία Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδος, προκειμένου να αποδείξει τη μεγάλη οικονομική ζημιά που υπέστη ο κλάδος, κατά την διάρκεια της πανδημίας, παρήγγειλε σε μεγάλη εταιρία έρευνα, η οποία κατέγραψε την σημαντική πτώση του τζίρου, τόσο στην εγχώρια αγορά της Ελληνικής Επικράτειας, όσο και στις εξαγωγές.

Ο κλάδος των χοιροτρόφων αναμένει να αποζημιωθεί από τα σχετικά κονδύλια του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ υπενθυμίζει ότι, καμία από τις πληττόμενες επιχειρήσεις του σχετικού κλάδου από την αρχή της πανδημίας δεν έχει μπει στους ΚΑΔ προς ενίσχυση, γεγονός το οποίο προκαλεί συναισθήματα απορίας σε όλους τους επαγγελματίες.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί :

Προτίθεσθε να λάβετε υπόψη την καταγραφή της ζημιάς στον κλάδο των χοιροτρόφων, όπως αποτυπώνεται στην ανωτέρω έρευνα και να λάβετε την αναγκαία πρόνοια να ενταχθούν οι επιχειρήσεις που τον πλαισιώνουν στους ΚΑΔ προς ενίσχυση, λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν εξ’ αιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού;

Διαβάστε επιπλέον Σερραϊκά Νέα: