Τοποθέτηση και ερώτηση του Κωνσταντίνου Μπούμπα για την Κλειστή Δομή λαθρομεταναστών στη θέση Κλειδί

Κώστας Μπούμπας: Πολλά τα προβλήματα της κλειστής δομής μεταναστών στη θέση Κλειδί των Σερρών

  Όπως πληροφορούμαστε από την ανοιχτή επιστολή του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Προμαχώνα, η δημιουργία της κλειστής δομής μεταναστών στη θέση Κλειδί των Σερρών είναι γεγονός και δυστυχώς από τις πρώτες ώρες της λειτουργιάς της τα προβλήματα που έχουν προκύψει εκεί είναι  πολλά και παραμένουν ακόμη και σήμερα άλυτα.

Η εν λόγω δομή είναι κατασκευασμένη πάνω σε ένα χείμαρρο , λίγα μέτρα από την κοίτη του πόταμου Στρυμόνα, σε ένα σημείο ιστορικής και περιβαλλοντικής σημασίας.

Κώστας Μπούμπας: Η δομή είναι ημιτελής και ο εργολάβος έχει σταματήσει τις εργασίες

Το γεγονός ότι η δομή είναι ημιτελής και ο εργολάβος έχει σταματήσει τις εργασίες , δυσχεραίνει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί  και αφορά την φύλαξη της δομής.

Οι φράχτες δεν έχουν τοποθετηθεί και υπάρχουν σημεία με λάσπη στα οποία δεν μπορούν να κάνουν περιπολία ούτε «πεζή» ούτε με περιπολικό όχημα.

Επίσης η αστυνομική  δύναμη για την φύλαξη της δομής είναι ανεπαρκής για μια τόσο μεγάλη έκταση.

Να αναφέρουμε επίσης ότι την Κυριακή 29 Μαρτίου απέδρασαν από την δομή 5 λαθρομετανάστες με σκοπό να περάσουν τα ελληνοβουλγαρικά  σύνορα και διέσχισαν το χωριό του Προμαχώνα για να φτάσουν εκεί.

Κατά τύχη τους είδε ένας κάτοικος του χωριού και ειδοποίησε την αστυνομία. 

Βέβαια συνελήφθησαν από την αστυνομία αλλά αυτό το περιστατικό επιβεβαίωσε τους φόβους των κατοίκων του χωριού .

Οι  τελευταίοι, που ήδη από καιρού , αισθάνονται παραμελημένοι και παραγκωνισμένοι, τώρα νιώθουν ανασφάλεια και φόβο για την ζωή τους και για τις περιουσίες τους. 

Ένα ακόμη ζήτημα που προκύπτει είναι η διαχείριση των σκουπιδιών  γύρω από τον χώρο της δομής.

Η μέχρι πρότινος πεντακάθαρη περιοχή, προ έλευσης της δομής είναι πλέον γεμάτη με σκουπίδια τα οποία σιγά σιγά με τον αέρα και την βροχή θα καταλήξουν μέσα στον ποταμό και θα φτάσουν μέχρι τον υδροβιότοπο της λίμνης  Κερκίνης.

Το τελευταίο ενδεχόμενο κρούει των κώδωνα του κινδύνου για άμεση μέριμνα και επί τούτου παρέμβαση πριν επηρεαστεί αρνητικά το ως άνω οικοσύστημα . 

Τέλος , η έλλειψη  ενημέρωσης και οι ισχυρισμοί ότι κανείς δεν είναι αρμόδιος για την λειτουργία της δομής, είναι επίσης ένα σοβαρό ζήτημα που απαιτεί  άμεση λύση.

Κανείς δεν απαντά στα ερωτήματα των κατοίκων που σχετίζονται με το μέλλον της δομής και το μέλλον των λαθρομεταναστών που φιλοξενούνται εκεί.

Οι πληροφορίες  που ακούνε είναι ποικίλες , χωρίς να επιβεβαιώνεται επισήμως η παραμικρή εξ ‘αυτών.

Κώστας Μπούμπας: Προβληματισμένοι οι κάτοικοι του Προμαχώνα

Ο προβληματισμός των κατοίκων του Προμαχώνα γίνεται ακόμα πιο έντονος όταν πληροφορούναι ότι  πρόκειται να γίνει επέκταση της υπάρχουσας δομής και να μεταφερθούν και άλλοι λαθρομετανάστες σε αυτή.

Επίσης ανησυχεί  τον κόσμο της περιοχής ότι υπάρχει το ενδεχόμενο η δομή από κλειστού τύπου να μετατραπεί σε ανοιχτού τύπου.

Αν συμβεί αυτό τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα,  μαζί με τον φόβο και την ανασφάλεια θα πολλαπλασιαστούν και όλα αυτά θα έχουν ολέθρια αποτελέσματα στην τοπική κοινωνία. 

Ε δεδομένα όλα τα παραπάνω, 

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί :

Κώστας Μπούμπας: Προτίθεσθε να επισκεφθείτε προς επιθεώρηση την κλειστή Δομή στη θέση Κλειδί Σερρών

Προτίθεσθε να επισκεφθείτε προς επιθεώρηση την κλειστή Δομή στη θέση Κλειδί  Σερρών για να δείτε από κοντά τα προβλήματα που αναφέρθηκαν παραπάνω από τους κατοίκους του Προμαχώνα Σερρών και να δρομολογήσετε άμεσα κατάλληλες λύσεις , εν καιρώ μάλιστα πανδημίας λόγω κορωνοϊού,  που ως συγκυρία είναι αναμενόμενο πως θα δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα στην διαχείριση της εν λόγω δομής;

Διαβάστε επίσης εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here