Ο Κώστας Μπούμπας ζητά Μέτρα προστασίας για τους ανθρώπους με αναπηρία (ΑμεΑ) λόγω κορονοϊού

Ερώτηση του Κωνσταντίνου Μπούμπα σχετικά με τα «Μέτρα προστασίας για τους ανθρώπους με αναπηρία (ΑμεΑ) λόγω κορωνοϊού»

Ερώτηση του Κωνσταντίνου Μπούμπα, βουλευτού Νομού Σερρών προς: Τον Υπουργό Οικονομικών  κ. Σταϊκούρα, τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ.Γεωργιάδη και τον Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια σχετικά με τα «Μέτρα προστασίας για τους ανθρώπους με αναπηρία (ΑμεΑ) λόγω κορωνοϊού»

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Κώστα Μπούμπα

Πολλοί άνθρωποι με κινητικά προβλήματα αυτοπεριορίζονται λόγω των μέτρων που πάρθηκαν για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, τόνισε ο Κώστας Μπούμπας

   Ο Σύλλογος κινητικά αναπήρων του Νομού Σερρών  μας έκανε γνωστό ότι τον τελευταίο καιρό πολλοί άνθρωποι με κινητικά προβλήματα ( αρκετοί εξ αυτών ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες) αυτοπεριορίζονται χάριν προστασίας στις οικίες τους λόγω των μέτρων που πάρθηκαν για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Παρόλα αυτά ο αυτοπεριορισμός δεν αρκεί για την αποτελεσματική προστασία τους και την αξιοπρεπή διαβίωση τους καθώς οι ως άνω χρήζουν ιδιαίτερης πρόνοιας και προσοχής από την πολιτεία.

Συγκεκριμένα  :

  1. Αναγκαία είναι η  καταγραφή από τον Δήμο Σερρών καθώς και από όλους τους Δήμους της Ελλάδας όλων των οικογενειών ΑμεΑ της περιοχής δικαιοδοσίας του.
  1. Οι  αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Σερρών πρέπει να διασφαλίσουν οι ίδιες την τακτική επικοινωνία τους με τις οικογένειες των ΑμεΑ, προκειμένου να παρακολουθείται στενά η κατάστασης της υγείας των ως άνω ΑμεΑ και να εντοπίζονται άμεσα όσα ζητήματά τους χρίζουν αντιμετώπισης.
  1. Πέρα από την ανάγκη επιμήκυνσης του χρόνου διάρκειας της «άδειας ειδικού σκοπού» για όσο διαρκεί η πανδημία , αναγκαίο είναι να επιτραπεί η επέκταση της «άδειας ειδικού σκοπού» σε όσους εργαζομένους  : α) ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες β) έχουν στο οικογενειακό τους περιβάλλον ΑμεΑ και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

  1. Με ευθύνη του κράτους είναι αναγκαία η  δωρεάν παροχή σε όλους τους ΑμεΑ και στις οικογένειες τους του απαραίτητου εξοπλισμού προστασίας από τονκορωνοϊό (αντισηπτικά, μάσκες, γάντια κ.α)
  1. Το κράτος  είναι αναγκαίο να εγγυηθεί την επιτόπια διενέργεια του ειδικού τεστ για τον εντοπισμό κρουσμάτων του κορωνοϊού, μόλις κάποιος ΑμεΑ εμφανίσει συμπτώματα.
  1. Η πολιτεία  είναι αναγκαίο να εξασφαλίσει την άμεση μεταφορά στα κατάλληλα νοσοκομεία όσων ΑμεΑ νοσήσουν από τον κορωνοϊό. Αντίστοιχα  είναι ανάγκη να φροντίσει η Πολιτεία για την αποτελεσματική κατ’ οίκον νοσηλεία όσων ΑμεΑ νοσήσουν για τον οποιοδήποτε λόγο  και από οποιαδήποτε αιτία, για όσο διαρκή η πανδημία.

  1.  Η Πολιτεία είναι ανακαίο να λάβει μέτρα για την απρόσκοπτη διαμετακομιδή όλων των αναγκαίων  θεραπειών για την αντιμετώπιση κάθε είδους υπάρχουσας σωματικής ή ψυχικής βλάβης των ΑμεΑ (φυσικοθεραπείες, ή άλλου είδους θεραπείες, κ.α)

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί :

Προτίθεσθε να προβείτε στις ως άνω σχετικές διαβιβάσεις οδηγιών προς τις αρμόδιες υπηρεσίες της τοπικής Αυτοδιοίκησης ,Α’ και Β’ βαθμού , προκειμένω να υλοποιηθούν όλα τα παραπάνω και έτσι να σταθείτε αρωγοί στις ανάγκες των ΑμεΑ, του Νομού Σερρών;Αναφέρει ο Κώστας Μπούμπας

Διαβάστε επίσης εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here