Ο Κώστας Μπούμπας ζητά άμεση ενίσχυση Γενικού Νοσοκομείου Σερρών

Είναι αναγκαίο να παρθούν άμεσα μέτρα για το ως άνω Νοσοκομείο και τα κέντρα υγείας του Νομού Σερρών

Κώστας Μπούμπας: Οι ανάγκες τους είναι ιδιαίτερα αυξημένες την τρέχουσα περίοδο

Όπως πληροφορούμαστε από το Επιμελητήριο Σερρών καθώς και από την ανοιχτή επιστολή των νοσοκομειακών ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών είναι αναγκαίο να παρθούν άμεσα μέτρα για το ως άνω Νοσοκομείο και τα κέντρα υγείας του Νομού Σερρών διότι οι ανάγκες τους είναι ιδιαίτερα αυξημένες την τρέχουσα περίοδο.

Συγκεκριμένα αυτό συμβαίνει για τους εξής λόγους :

  1. Λόγω των έκτακτων αναγκών ιατρικής φροντίδας και νοσηλείας που δημιουργούνται από την πανδημία του κορωνοϊού.
  1. Λόγω της έκτασης και του πληθυσμού του Νομού Σερρών , ο οποίος αποτελεί τον πρώτο σε έκταση και τον δεύτερο σε πληθυσμό Νομό μεταξύ αυτών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
  1. Λόγω της λειτουργίας της Δομής Σερρών όπου φιλοξενούνται 1500 λαθρομετανάστες και της κλειστής «Δομής Περιορισμένου Χρόνου» στην θέση «Κλειδί» του Δήμου Σιντικής όπου έχουν μεταφερθεί εκατοντάδες «λαθρομετανάστες».
  1. Λόγω της περιστασιακής εισόδου πολλών εκτάκτων περιστατικών τα οποία προκύπτουν από τις χιλιάδες εισερχομένων επισκεπτών στη χώρα μας , μέσω του συνοριακού σταθμού του Προμαχώνα που αποτελεί την κύρια πύλη της Χώρας από και προς την Ε.Ε.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί :

Κώστας Μπούμπας: Προτίθεσθε να προβείτε άμεσα αφενός στην πρόσληψη του απαιτούμενου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού;

Προτίθεσθε να προβείτε άμεσα αφενός στην πρόσληψη του απαιτούμενου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού τόσο στο Γενικό νοσοκομείο Σερρών,  όσο και στα Κέντρα Υγείας του Νομού, και αφετέρου στον αντίστοιχο εφοδιασμό των εν λόγω δομών με όλο τον αναγκαίο εξοπλισμό μέσων ατομικής προστασίας καθώς και στον ανάλογο εξοπλισμό των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), για να μπορέσουν οι ως άνω δομές ιατρικής φροντίδας και νοσηλείας του νομού Σερρών να συνεχίσουν την εύρυθμη λειτουργίας τους και να ανταποκριθούν πλήρως στις τρέχουσες αυξημένες υγειονομικές ανάγκες της ευρύτερης περιοχής , λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού ;

Διαβάστε επίσης εδώ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here