Ζητούν Μπόζης και ΤΟΕΒ: Κατασκευή αρδευτικών δικτύων

Στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών βρέθηκε ο Δήμαρχος Νέας Ζίχνης Παντελής Μπόζης σε μια σύσκεψη, παρουσία του Γιάννη Χατζόπουλου του Ειδικού Συμβούλου του Υπουργού Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή και των Προέδρων ΤΟΕΒ Σερρών, Κων/νου Μαναβούδη και Κων/νου Νταράκη.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε το επιτακτικό πρόβλημα άρδευσης που αντιμετωπίζουν οι παραγωγικές καλλιέργειες των ΤΟΕΒ και η ανάγκη εκσυγχρονισμού των πεπαλαιωμένων αγροτικών υποδομών, με κατασκευή αρδευτικών δικτύων στις διάφορες ζώνες.

 Ένα έργο πνοής, με πολλαπλά οφέλη για τον αγροτικό κόσμο της περιοχής μας.

Στα γραφεία της ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΕΝΩΣΙΑΚΩΝ ΠΟΡΩΝ & ΥΠΟΔΟΜΩΝ τον Ειδικό Συνεργάτη του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και συμμαχητή με την ΔΚΜ στην Αντιπροσωπεία ΤΕΕ συν. Γιάννη Χατζόπουλο, τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ Προβατά Σερρών Κωνσταντίνο Μαναγούδη, τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ Φυλλίδος Σερρών Κωνσταντίνο Νταράκη και τον Δήμαρχο Νέας Ζίχνης Παντελή Μπόζη, υποδέχθηκε ο Γενικός Γραμματέας Δημήτριος Παπαγιαννίδης και στην τεχνική σύσκεψη που ακολούθησε για θέματα της ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΕΝΩΣΙΑΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ συζήτησαν την πορεία υλοποίησης των αγροτικών υποδομών των Σερρών.

Συζητήθηκε το επιτακτικό πρόβλημα άρδευσης που αντιμετωπίζουν οι παραγωγικές καλλιέργειες των ΤΟΕΒ  όπως οι εκτατικές καλλιέργειες σε Ρύζι, βαμβάκι, σιτηρά,  δενδρώδεις κηπευτικά και η ανάπτυξη της κτηνοτροφίας και τυροκομίας .

ΘΕΜΑ της σύσκεψης ήταν η ένταξη στο ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΥΔΩΡ 2.0 του εκσυγχρονισμού των πεπαλαιωμένων αγροτικών υποδομών, έτσι ώστε να μπορέσει να προγραμματισθεί η έναρξη της υλοποίησης τους με φορέα υλοποίησης το ΥΠΑΑΤ.

Στόχος ειναι η ολοκλήρωση ενός βιώσιμου, ευφυούς, ασφαλούς, πλήρους και λειτουργικού Προγράμματος  Υποδομών Αγροτικής Ανάπτυξης και μετριασμού των επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή, εντός των χρονικών περιορισμών του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, με άμεσης προτεραιότητας δημόσια έργα με ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και των Ελλήνων αγροτών.

Αναλυτικές ανακοινώσεις φυσικά θα δοθούν από τους ίδιους τους Υπουργούς, αλλά φαίνεται πως οι Σέρρες είναι ένα από τα πλούσια σε υδατικό δυναμικό διαμέρισμα της χώρας, που ταυτόχρονα είναι τυχερό,  αφού έχουν υλοποιηθεί μεγάλα έργα  αλλά στα συγκεκριμένα ΤΟΕΒ επιβάλλεται η Κατασκευή αρδευτικών δικτύων στις διάφορες ζώνες, για να αντιμετωπισθεί το έλλειμμα σε σύγχρονα και καινοτόμα υπόγεια αρδευτικά δίκτυα.

Η αντιμετώπιση των άμεσων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι  γεωργικές περιοχές είναι στις άμεσες προτεραιότητες του Υπουργού ΥΠΑΑΤ.

Φαίνεται πως η Ελλάδα αλλάζει μιας και ανασυγκροτείται η ύπαιθρος με όραμα και σχέδιο…