Στην Νιγρίτα Μέσα σε 24 ώρες πήραν φωτιά δύο εκκλησίες

Σε λιγότερο από 24 ώρες δύο Ιεροί Ναοί στον Δήμο Βισαλτίας τυλίχτηκαν στις φλόγες από φωτιές που ξέσπασαν από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στο εσωτερικό τους.

Η πρώτη φωτιά εκδηλώθηκε στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου στη Νιγρίτα το βράδυ του Σαββάτου και η δεύτερη φωτιά εκδηλώθηκε, περίπου στις 7:30 το απόγευμα, στον Ι.Ν. Τριών Ιεραρχών στην Τερπνή. 

Αμέσως κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και με τη συνδρομή του προσωπικού αλλά και οχημάτων της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βισαλτίας προσπάθησαν και έθεσαν υπο έλεγχο την φωτιά. 

Ήδη κάηκε ο Ναός του Αγίου Αθανασίου Νιγρίτας και καταστράφηκε μεγάλο μέρος της βορειοανατολικής πλευράς του Ιερού και ένα μέρος του Τέμπλου.
Ευτυχώς ο θεός δεν άφησε να γίνουν τα χειρότερα όπως φυσικά και ο αυτοθυσιαστικός αγώνας του Χρήστου Δάρατζη και των παλικαριών του από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νιγρίτας, όχι μόνο αυτοί που είχαν βάρδια αλλά ΟΛΟΙ!
Μεγάλος επίσης ο αγώνας του ανώτερου αξιωματικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών και Νιγριτινού κ. Παναγιώτη Δημάκη.
Ευγνώμονες ευχαριστίες σε όλους και φυσικά στον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας νομού Σερρών Ιωάννη Μπαγώτη, που ήταν παρών μέχρι να ολοκληρωθεί η κατάσβεση της φωτιάς έδωσαν και οι κληρικοί που δεν παρέλειψαν να αναφέρουν την συνεχή παρουσία του δημάρχου Βισαλτίας κ.Αθανασιου Μασλαρινού, που διέθεσε ό,τι χρειάστηκαν εκείνες τις στιγμές από την πλευρά του δήμου.

Να σημειώσουμε και την παρουσία της κας Βάνας Πλιάκου, την επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Βισαλτίας, η οποία έδωσε το σύμψηφό της στο δημοτικό συμβούλιο για οποιαδήποτε απόφαση χρειαστεί για την στήριξη της αποκατάστασης του Ναού.
Άλλωστε η αποκατάσταση του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Νιγρίτας είναι ιερή υποχρέωση και ευθύνη όλων των Σερραίων ειδικά όμως των Βισαλτών – Νιγριτινών.

Πάντως μέχρι να αποκατασταθεί ο Ναός του Αγίου Αθανασίου όλοι όσοι είναι  ενορίτες του θα πρέπει να αγωνιστούν για να επαναλειτουργήσει! 

Δεν είναι μόνο ιερή υποχρέωση του Ιερέα του Αγίου Αθανασίου μόνο αλλά όλων των ιερέων να αγωνιστούνε για τον καμένο Ναό. 

Όσο για το τυπικό της υπόθεσης από την Πυροσβεστική έλαβαν μέρος 17 πυροσβέστες με πέντε οχήματα

Όλοι τους στάθηκαν …παλικάρια!