Ν.Ε. Σερρών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Καλό κατευόδιο Χρήστο Μέγκλα

Αποχαιρετήσαμε χθες, τον πρόεδρο του Επιμελητήριου Σερρών τον Χρήστο Μέγκλα,ένα ξεχωριστό άνθρωπο, ένα εξαιρετικό επιχειρηματία έναν εμβληματικό πρόεδρο, που έπεσε μαχόμενος επί πολύ καιρό, απέναντι σε εχθρό ανίκητο, διδάσκοντας αξιοπρέπεια, γενναιότητα και σοφία της ζωής, στα μέτρα και τις αξίες που, συνήθως, δεν λογαριάζουμε όσο και όταν πρέπει, επειδή νομίζουμε πως έχουμε καιρό.

Αποτελεί προνόμιο για τον τόπο μας για την τοπική μας κοινωνία να διαθέτει στις γραμμές της ξεχωριστούς πολίτες με ανάστημα και ήθος, εμφορούμενους από δημόσιο πνεύμα και δέσμευση για προσφορά.

Πολίτες που διακρίνονται για την ανιδιοτέλεια, τη σεμνότητα τη μετριοφροσύνη και το αίσθημα ευθύνης απέναντι στον τόπο τους και στην κοινωνία γενικότερα. Αυτά τα γνωρίσματα χαρακτήριζαν διαχρονικά τον Χρήστο Μέγκλα και τον κατέστησαν παράδειγμα χρηστού πολίτη στην υπηρεσία του Δήμου και του κοινωνικού συνόλου.

Με έμφυτη ευγένεια, με διακριτικότητα χωρίς έπαρση και χωρίς θόρυβο αυτοπροβολής, ο Χρήστο Μέγκλας ήταν για το ν. Σερρών , ο εμπνευστής και καταλύτης για πολλά σημαντικά έργα και πρωτοβουλίες.

Το Επιχειρηματικό Πάρκο Σερρών το δημοπρατήριο αγροτικών προϊόντων και η SEREXPO,, είναι ορισμένα μόνο από τις ιδέες και τα έργα που μας αφήνει ως παρακαταθήκη.

Αποχαιρετήσαμε χθες ένα από τα πιο ελεύθερα τα πιο ζωντανά, τα πιο παραγωγικά πνεύματα που γνωρίσαμε ποτέ. Μακάρι ο τόπος αυτός να γεννήσει πολλούς Μέγκλες. Με τη δύναμη του πνεύματος και τις αξίες που είχε εκείνος.

Το παράδειγμα του ας μας κάνει όλους πιο δυνατούς. Ας διώξει μακριά τους φόβους μας, ας μας κάνει πιο υπεύθυνους και προβληματισμένους.

Έφυγες Χρήστο Μέγκλα, μετά από έναν σκληρό αγώνα που κανείς δεν βγαίνει νικητής, αφήνοντας κληρονομιά την αγάπη για τον τόπο σου, την αγάπη για τους ανθρώπους του και τη μακροχρόνια προσφορά σου.

Κέρδισες την καταξίωση στον αγώνα της ζωής και θα παραμείνεις στη μνήμη μας και στην καρδιά μας.

Καλό κατευόδιο Χρήστο Μέγκλα
Ως Νομαρχιακή Επιτροπή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκφράζουμε, στην οικογένεια στους οικείους και τους συνεργάτες του Χρήστου Μέγκλα, τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας.