Νέο δικαστικό μέγαρο στις Σέρρες!

Με συμπράξεις ΣΔΙΤ ετοιμάζεται η ανέγερση και ανακατασκευή συνολικά 12 δικαστικών κτιρίων στην Ελλάδα με απόφαση του Βουλευτή Σερρών και Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι ιδιώτες θα έχουν την ευθύνη της συντήρησης, ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα εγκατάλειψης όπως αυτά που συναντάμε τα τελευταία χρόνια.

Έξι νέα δικαστικά μέγαρα – Νέο δικαστικό Μέγαρο στις Σέρρες

Η αρχή σηματοδοτήθηκε με την επίσκεψη του Κώστα Καραμανλή στις Σέρρες λίγο καιρό πριν στο υπάρχον δικαστικό μέγαρο.

Κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα μέσα Ιουνίου ο Κώστας Καραμανλής έθεσε ως στόχους την αναβάθμιση των κτιριακών Υποδομών στις Σέρρες

και συγκεκριμένα

  • Την κατασκευή νέου δικαστικού Μεγάρου,
  • νέου Πυροσβεστικού Σταθμού,
  • αλλά και την επισκευή σχολικών μονάδων σε όλο το Νομό Σερρών, ζητήματα που έμεναν χρόνια…στο ράφι!

Παράλληλα έκανε σαφές πως προτεραιότητα έχουν οι σχολικές μονάδες.

Υπόσχεση που πήρε σάρκα και οστά καθώς ξεκινάει η ανέγερση του νέου δημοτικού σχολείου στο Νέο Σούλι.

Μετά από αρκετή δουλειά, το Υπουργείο προχώρησε πλέον στην ανέγερση έξι νέων δικαστικών μεγάρων, αλλά και στην ανακατασκευή άλλων έξι με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Τα 12 έργα θα προχωρήσουν μέσω τριών ξεχωριστών διαγωνισμών για ΣΔΙΤ, όπως αποφασίστηκε πρόσφατα.

Ειδικότερα, στο πρώτο πακέτο έργο εντάσσεται η ανέγερση του νέου δικαστικού μεγάρου Ηρακλείου καθώς και η ανακατασκευή των υφιστάμενων δικαστικών μεγάρων σε Ρέθυμνο και Χανιά.

Στο δεύτερο πακέτο ΣΔΙΤ εντάσσεται η ανέγερση των νέων δικαστικών μεγάρων σε Κιλκίς, Σέρρες και Εδεσσα καθώς και η ανακατασκευή του δικαστικού μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Στο τρίτο πακέτο εντάσσεται η κατασκευή των νέων δικαστικών μεγάρων σε Λαμίας και Βόλου και η ανακατασκευή των κτιρίων που χρησιμοποιούν τα δικαστήρια σε Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα.

Υπεύθυνη για την προώθηση των τριών διαγωνισμών έχει οριστεί η Γενική Γραμματεία Υποδομών του υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών.

Οι τρεις νέοι διαγωνισμοί που αναμένεται να προκηρυχθούν τον επόμενο χρόνο έρχονται να προστεθούν σε έξι διαγωνισμούς για κτιριακά ΣΔΙΤ που βρίσκονται σε εξέλιξη, με συνολικό προϋπολογισμό που φτάνει τα 700 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για κτίριο της Ακαδημίας Αθηνών, για κτίρια φοιτητικών εστιών και άλλες εγκαταστάσεις πανεπιστημίων σε Κρήτη, Θράκη και Θεσσαλία καθώς και για την κατασκευή νέων σχολικών κτιρίων σε Χανιά και Ρόδο.

Διαβάστε επίσης εδώ για τον Κώστα Καραμανλή