Δήμος Εμμανουήλ Παππά: Ξεκινάει το νέο δημοτικό σχολείο !

Σε τροχιά υλοποίησης είναι πλέον η επέκταση του νέου δημοτικού σχολείου Νέου Σουλίου στο Δήμο Εμμανουήλ Παππά.

Στο δημαρχείου του Χρυσού ο δήμαρχος κ. Δημήτρης Νότας υπέγραψε την σύμβαση με τον εργολάβο για την έναρξη των εργασιών, λέγοντας πώς «η επένδυση στην Παιδεία είναι επένδυση στο μέλλον μας και αποτελεί πρωταρχικό μέλημα του Δήμου Εμμανουήλ Παππά».

Το έργο έχει προϋπολογισμού 1.740.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και συγκεκριμένα μέσω του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, όπου προΐσταται ο Σερραίος βουλευτής και Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής.

Ο κ. Νότας σημειώνει ότι η «αναγκαιότητα του έργου είναι αυταπόδεικτη, τα δημογραφικά στοιχεία το επιβεβαιώνουν, καθώς ο μαθητικός πληθυσμός του Ν. Σουλίου αυξάνεται διαρκώς και δυναμικά.

Απαιτήθηκε πολύς χρόνος και προσπάθεια από πλευράς του Δήμου για την ωρίμανση του αναπτυξιακού αυτού έργου».

Υπενθυμίζουμε πώς στις 11 Φεβρουαρίου στην απαιτούμενη έγκριση της δέσμευσης των 1.740.000,00 ευρώ προχώρησε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, για την κατασκευή ενός νέου σχολικού κτιρίου για τις ανάγκες στέγασης της σχολικής μονάδας του δημοτικού σχολείου Νέου Σουλίου Δήμου Εμμανουήλ Παππά για την εξυπηρέτηση ενός ενιαίου πολυδύναμου σχολικού συγκροτήματος από το Πρόγραμμα δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου υποδομών και Μεταφορών.

Οι απαιτήσεις της σχολικής μονάδας από τα ευρήματα της A’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας αφορούν δυναμικότητα 160 -170 μαθητών.

Δήμος Εμμανουήλ Παππά: Τι θα περιλαμβάνει το νέο σχολείο στο νέο Σούλι!

Το κτιριολογικό πρόγραμμα του νέου δημοτικού σχολείου του Νέου Σουλίου θα περιλαμβάνει

  • μια Αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων,
  • ένα Εργαστήριο,
  • WC αγοριών – κοριτσιών,
  • διάδρομο,
  • αίθουσα διδασκαλίας,
  • WC ΑΜΕΑ
  • και δυο κύρια κλιμακοστάσια στο ισόγειο, που είναι υπερυψωμένο κατά 32 εκ από τον αύλιο χώρο.
  • 1.740.000 ευρώ για το νέο δημοτικό του Νέου Σουλίου!

1.740.000 ευρώ για το νέο δημοτικό του Νέου Σουλίου!