Ό, τι είναι παρελθόν, είναι πρόλογος… λέει ο Νίκος Κουφοτόλης

Ίσως γιατί δεν μας …συμφέρει;

« Ό, τι είναι παρελθόν, είναι πρόλογος…» είναι ο τίτλος του άρθρου που έγραψε ο Νίκος Κουφοτόλης, που όπως βλέπω δεν μας τίμησε με το να μας προσθέσει στους φίλους του που το … προώθησε!

Φαίνεται πως οι κακές παρέες που έκανε ο
Νίκος Κουφοτόλης το τελευταίο διάστημα του άφησαν κατάλοιπα και στον τρόπο σκέψης, που οφείλω να ομολογήσω πως παραμένει …υψηλός!

Σύμφωνα με τον ίδιο η πληθυσμιακή συρρίκνωση της Π.Ε. Σερρών, έρχεται να υπενθυμίσει την αδυναμία από μέρους της πολιτείας των οικονομικών και κοινωνικών πολιτικών που ασκήθηκε έως σήμερα.

Λαμβάνοντας υπόψη και τον πλέον της δεκαετίας οικονομικό παραλογισμό που έχει επιβληθεί μέσω των μνημονίων, θεωρεί πως οι ευθύνες που αναλογούν στην Κεντρική Εξουσία, είναι αυταπόδεικτες!

Οι αναπτυξιακοί νόμοι αν και δεν μπορούν από μόνοι τους να αλλάξουν τα δεδομένα της οικονομίας, ενίσχυσαν ένα κομμάτι της επενδυτικής προσπάθειας της χώρας και ειδικά της περιφέρειας;

Τελικά μήπως επιχειρώντας να δείξεις την κατεύθυνση στους επενδυτές προς τα που πρέπει να πάνε, το ίδιο το κράτος έδειξε λάθος κατεύθυνση και αυτό το πληρώνουμε όλοι;

Τελειώνοντας ο Κουφοτόλης αναλύει γιατί η Π.Ε. Σερρών διαρκώς αποκλίνει και παραμένει ως ο φτωχότερος συγγενής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας…..

«Την κερδίσαμε αυτή την πρωτοκαθεδρία. Είναι εντονότερα τα ζητήματα που υφίστανται και απειλούν την κοινωνική συνοχή της, η έντονη πληθυσμιακή αποψίλωσή της, η γήρανση του πληθυσμού, η διαρροή νέων προς το εξωτερικό, η μετανάστευση, η ανεργία και η εντοπισμένη φτώχεια.

Και το σημαντικότερο με επικρατούσα την άποψη ότι κανένας δεν αισιοδοξεί ότι αυτές οι δυσμενέστερες τάσεις θα μπορούσαν να ανατραπούν.»

Το ποιος φταίει βέβαια δεν τα άκουσα;

Και τι θα μπορούσαν να μου πούνε…

Δείτε ακόμα