Νίκος Μπακάλης: Ετοιμόρροπα κτίσματα για κατεδάφιση στη Πρώτη Σερρών

Ο Νίκος Μπακάλης αναφέρεται στα ρημαγμένα ετοιμόρροπα κτίσματα στη Πρώτη Σερρών που προορίζονται για κατεδάφιση, καθώς αποτελούν κίνδυνο για τους κατοίκους.

Με αφορμή τον καταστροφικό σεισμό στην Σάμο και στην Σμύρνη, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής: αρκετά είναι τα ετοιμόρροπα κτίσματα που ρημάζουν σε διάφορα σημεία της Πρώτης για χρόνια, έρμαια των καιρικών συνθηκών και φαινομένων αποτελώντας κίνδυνο για περαστικούς πεζούς και κατοίκους του χωριού.

Πεσμένοι σοβάδες, λειψές σκεπές με σπασμένα κεραμίδια, σίδερα εκτεθημένα που δεν συγκρατούν πια το μπετόν και κτίρια που απειλούνται με κατάρρευση ανά πάσα στιγμή, είναι εικόνες που συναντά κανείς σε αρκετές γωνιές του χωριού. Τα σπίτια αυτά και τα οικόπεδα στα οποία βρίσκονται, αποτελούν εστίες μόλυνσης καθώς συγκεντρώνουν μπάζα, σκουπίδια ή και ανακυκλώσιμα υλικά.

Τα κτίρια αυτά είναι επικίνδυνα και χρήζουν, ενόψει του χειμώνα άμεσης κατεδάφισης. Σε ορισμένα από αυτά πέφτουν θραύσματα από τα μπαλκόνια με κίνδυνο να τραυματιστεί κόσμος.

Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες των ετοιμόρροπων αυτών κτισμάτων να προβούν άμεσα στην κατεδάφισή τους.

Επίσης, όσοι κάτοικοι «ενοχλούνται» ή έχουν υπόψιν τους τέτοια κτίσματα να επικοινωνήσουν μαζί μου ή με την Δημοτική Αρχή.

Υπόψιν ότι, οι ιδιοκτήτες των κτισμάτων αυτών εφόσον δεν προβούν στην κατεδάφισή τους θα κινηθεί η νόμιμη διαδικασία που τελικά παραπέμπει τους ιδιοκτήτες σε εισαγγελέα, ώστε να αποδοθούν ποινικές ευθύνες.

Διαβάστε ακόμα για τον καταστροφικό σεισμό της Σάμου: