Στο Νομό Σερρών ΣΥΡΙΖΑ εναντίον ΣΥΡΙΖΑ!

Όπως στο Κράμερ εναντίον Κράμερ και στις Σέρρες έχουμε

ΣΥΡΙΖΑ εναντίον ΣΥΡΙΖΑ

Γίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ με κεντρική ανακοίνωση που αφορά, όλους τους υποψηφίους σε όλη την χώρα  να δίνει την στήριξή του σε πέντε από τους 32 υποψηφίους δημάρχους στο Νομό Σερρών

και ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζει πως στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών δεν στηρίζει καμιά Δημοτική Παράταξη και ούτε έχει υπάρξει κάποια σχετική απόφαση στήριξης κάποιας Δημοτικής Παράταξης σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών;

Θα μου πείτε δεν γίνεται. Και όμως στις Σέρρες και αυτό…γίνεται!

Πέντε υποψηφίους ανακοίνωσε ότι στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τους

Παπαφωτίου, Ρακιτζή, Φυταγκουρίδου, Ντώνε και Πετρίδη

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε χτες τις δημοτικές παρατάξεις που στηρίζει ο σε ολόκληρη τη χώρα και στην ανακοίνωσή του αυτή αναφέρει ότι στο νομό Σερρών στηρίζει τις εξής δημοτικές παρατάξεις:

  • Στο Δήμος Αμφίπολης την παράταξη «Ο Δήμος Αμφίπολης ΜΠΡΟΣΤΑ» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Πέτρο Πετρίδη.
  • Στο Δήμο Βισαλτίας, την παράταξη «Βισαλτίας Τόπος» με υποψήφια δήμαρχο την κ. Τιμοθέα Ρακιτζή,
  • στο Δήμο Νέας Ζίχνης την παράταξη «Αγωνιστική Κίνηση» με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιώργο Ντώνε ,
  • στο Δήμο των  Σερρών, την παράταξη «Δύναμη Πολιτών’ με υποψήφια δήμαρχο την κ.Αριάδνη Παπαφωτίου
  • και τέλος στο Δήμο Σιντικής την παράταξη «Νέοι Ορίζοντες»για την Σιντική» με υποψήφια δήμαρχο την κ. Όλγα Φυταγκουρίδου.

Τώρα το πως ο κεντρικός ΣΥΡΙΖΑ έκανε τις επιλογές του είναι ένα ερώτημα, ερώτημα που δεν μπήκε στον κόπο να απαντήσει η βουλεύτρια του Νομού μας κ. Σταμπουλή, παρά τα επίμονα τηλεφωνήματα της εφημερίδας μας.

Πάντως η τοπική οργάνωση εξέδωσε ανακοίνωση που διαψεύδει την παράταξη και το ίδιο το κόμμα, μιας και δηλώνει πως η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΣΕΡΡΩΝ δηλώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών

δεν στηρίζει καμιά Δημοτική Παράταξη και ούτε έχει υπάρξει κάποια σχετική απόφαση στήριξης κάποιας Δημοτικής Παράταξης σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.

Διαψεύδει η κ. Φυταγκουρίδου

Από την πρώτη στιγμή διέψευσε  η  υποψήφια δήμαρχος Σιντικής κ Όλγα Φυταγκουρίδου τα περί στήριξης της από τον Σύριζα .

Βέβαια στην ανακοίνωσή της η  κ. Φυταγκουρίδου κάνει λόγο οτι κάποιοι σκόπιμα δημιούργησαν το όλο θέμα και οτι «επιφυλάσσεται» παντός νομίμου δικαιώματός της όταν θα έρθει η ώρα να γίνουν τα αποκαλυπτήρια,

χωρίς να μας δίνει περισσότερες και καλύτερες πληροφορίες.

Αριάδνη Παπαφωτίου: Προσεγγίζω θετικά τις στηρίξεις…

Από την πλευρά της η κ Αριάδνη Παπαφωτίου θεωρεί το οτι η παράταξη της στηρίζεται από τον Σύριζα είναι θετικό.

Τι λέει η ανακοίνωση;

«Ως Δημοτική Κίνηση με απολύτως αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά, δηλώνουμε χαμογελώντας ευγενικά πως αδυνατούμε να εκπροσωπήσουμε στις Δημοτικές εκλογές, κόμματα.

Στο ιδρυτικό μας κείμενο που είναι γνωστό σε όλους, το ξεκαθαρίσαμε εξαρχής: “Μπορούμε να το καμαρώνουμε και να το φωνάζουμε:

Η ΔΥΝΑΜΗ Σερραίων είναι μία ενωτική, δημοκρατική κίνηση, ΑΥΤΟΝΟΜΗ από κόμματα και κυβερνήσεις.

Παρόλα αυτά και κουνώντας συγκαταβατικά το κεφάλι σε προεκλογικής φύσης κινήσεις που ούτε ζητήσαμε ούτε επιδιώξαμε,

προσωπικά προσεγγίζω θετικά τις στηρίξεις που εκφράστηκαν παρότι η ίδια δεν ανήκω πολιτικά στον χώρο από όπου προήλθαν.

Αξιολογούνται, στον βαθμό που αποτελούν δήλωση εκτίμησης και απόλυτης αποδοχής των Αρχών και Αξιών μας αλλά και των καινοτόμων θέσεων και προτάσεών μας για τον Δήμο Σερρών.

Καταλήγοντας, ξαναλέω: Η απραξία, η διαπλοκή με τοπικά ΜΜΕ, ο κομματισμός, ο σκόπιμος διχασμός και η αδιαφάνεια είναι οι σταθεροί εχθροί μας,

μαζί με τα συσσωρευμένα από την ανεπάρκεια των κρατούντων προβλήματα της πόλης και των χωριών μας.

Οι συνδημότες μας δεν ξεγελιούνται ούτε και φοβούνται.

Η αλλαγή στον δήμο Σερρών, θα γίνει. Με θηλυκό τρόπο»

Γιώργος Ντώνες: Δεν διεκδικούμε το χρίσμα και την στήριξη ΚΑΝΕΝΟΣ κόμματος!

Από την πλευρά του ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Ντώνες αναφέρει πως δεν δεχθήκανε τη βοήθεια ΚΑΜΙΑΣ κομματικής παράταξης και δεν ικετεύσανε κανένα για να οργανώσουμε το συνδυασμό.

Τι λέει;

«Όπως όλοι γνωρίζετε ο Συνδυασμός «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» του οποίου έχω την τιμή να ηγούμαι ως υποψήφιος δήμαρχος, αποτελεί τη γνήσια και αυθεντική συνέχεια της ίδιας παράταξης που με επικεφαλής τον αείμνηστο δήμαρχο μας Ανδρέα Δαιρετζή,

κατέβαινε στις εκλογές χωρίς χρίσμα, χωρίς κόμμα και χρώμα και κέρδιζε πάντα την εμπιστοσύνη , την αποδοχή του κόσμου και όλες τις αναμετρήσεις.

Η δημοτική μας παράταξη λοιπόν δεν δέχεται και δεν διεκδικεί το χρίσμα και την στήριξη ΚΑΝΕΝΟΣ κόμματος, γιατί εμείς ζητούμε και πιστεύουμε στην στήριξη και το χρίσμα μόνο των δημοτών του δήμου Ν. Ζίχνης,

Είμαστε η μόνη ακηδεμόνευτη και ανεξάρτητη παράταξη του Δήμου μας και αυτό το γνωρίζουν όλοι.

Γιατί εμείς δεν δεχθήκαμε τη βοήθεια ΚΑΜΙΑΣ κομματικής παράταξης και δεν ικετεύσαμε κανένα για να οργανώσουμε το συνδυασμό μας .

θα συνεχίσουμε λοιπόν την ανεξάρτητη αυτή πορεία ,

μην αναγνωρίζοντας κανένα χρίσμα και καμία στήριξη και προκαλούμε το ίδιο να κάνουν και όλοι οι συνδυασμοί του Δήμου μας

Η νίκη του συνδυασμού μας θα είναι νίκη της αυτοδιοίκησης και των συνδημοτών μας . Θα είναι νίκη ρήξης με το κατεστημένο και τους μηχανισμούς. Θα είναι νίκη της ελπίδας και της προοπτικής”

Τιμοθέα Ρακιτζή: Δεν ζήτησα στήριξη από το ΣΥΡΙΖΑ.

Η κ Ρακιτζή με ανακοίνωσή της στα κοινωνικά δίκτυα αναφέρει:

«Από την πρώτη στιγμή που γνωστοποιήσαμε την επιλογή μας, να διεκδικήσουμε ως δημοτική κίνηση την εμπιστοσύνη των πολιτών της Βισαλτίας για την επόμενη δημοτική περίοδο,

είχαμε καταστήσει σαφές ότι η συγκροτούμε ένα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ, ΠΟΛΥΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ συνδυασμό με σαφή προοδευτικά αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά.


Συστατικό στοιχείο της δημοτικής πολιτικής μας εν προκειμένω είναι ανοικτή και καθαρή επικοινωνία με όλα τα πολιτικά κόμματα του Δημοκρατικού Συνταγματικού τόξου


Είναι προφανές ότι στις εκλογές της 26ης Μαΐου για την ανάδειξη νέας δημοτικής αρχής στο Δήμο Βισαλτίας, δεν θα αποφασίσουμε για κανένα κόμμα.

Θα αποφασίσουμε για τον κοινό μας Δήμο για τα χωριά μας , για την ζωή μας στον τόπο που γεννηθήκαμε στον τόπο που αγαπάμε.

Με αυτή τη συλλογιστική με απόλυτη σαφήνεια επιθυμώ να διευκρινίσω τα εξής:
Ως επικεφαλής του Συνδυασμού «ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ ΤΟΠΟΣ» για τον Δήμο Βισαλτίας δεν ζήτησα ούτε διεκδίκησα τη στήριξη ή το χρίσμα από κάποιο συγκεκριμένο πολιτικό σχηματισμό ούτε ασφαλώς από το ΣΥΡΙΖΑ.

Σέβομαι και τιμώ ΟΛΑ τα κόμματα του Δημοκρατικού τόξου. Με κριτήριο, την προώθηση και λύση τοπικών προβλημάτων, επιδιώκουμε την ειλικρινή και έντιμη συνεργασία μαζί τους. Ως εδώ όμως.


Ο συνδυασμός μας είναι ανεξάρτητος, ακομμάτιστος και πολυσυλλεκτικός. Συγκροτείται από συμπολίτες μας που έχουν διαφορετικές πολιτικές και ιδεολογικές καταβολές και αφετηρίες ανήκουν σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους.

Μέλη και στελέχη πολλών διαφορετικών κομμάτων συμμετέχουν στα ψηφοδέλτιά μας.

Αυτό που κυρίως τους συνδέει είναι η αγάπη για τον τόπο μας και η διάθεση για ανιδιοτελή προσφορά στα δημοτικά μας πράγματα.

Δημιουργήσαμε ένα ευρύ δημοκρατικό προοδευτικό και κυρίως αυτοδιοικητικό ψηφοδέλτιο.

Με ευρύτερες συμμαχίες και συνεργασίες οι οποίες διαμορφώθηκαν από το δυναμικό της τοπικής κοινωνίας , στους χώρους εργασίας και δραστηριοτήτων , στην καθημερινή ζύμωση με τους συμπολίτες.


Αξιολογώντας όλα τα παραπάνω, θεωρώ τουλάχιστον ατυχή και άστοχη την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ (Δευτέρα 13/05/2019), με την οποία κάνει γνωστή τη στήριξή του στο συνδυασμό μας και σε μένα προσωπικά.

Δεν επιθυμούμε να μας δοθεί κάτι το οποίο δεν έχουμε ζητήσει.

Όσο για τον κ.Πετρίδη και την παράταξή του, δεν μάθαμε ούτε αν δέχεται, ούτε αν δεν δέχεται την στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Προφανώς και η όποια απόφαση θα θέλει καλό …διάβασμα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here