Νομός Σερρών: 2.000 κρούσματα από την αρχή της πανδημίας !

Από την αρχή της πανδημίας δυστυχώς φτάσαμε και ξεπεράσαμε τα 2.000 κρούσματα στο Νομό Σερρών!

Όλοι μαζί στο Νομό Σερρών έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους και προσπαθούν να μειώσουν τα κρούσματα κορονοϊού , καθώς η επιβάρυνση στο Νοσοκομείο μας είναι απίστευτη, και το σύστημα που εδώ και χρόνια παραμένει αδρανές , πλέον δεν αντέχει άλλο!

Προσέξτε σήμερα μετράμε συνολικά πάνω από 2.000 κρούσματα COVID στο Νομό Σερρών από την αρχή της πανδημίας και έχουμε μέσα στο τελευταίο δεκαπενθήμερο πάνω από 17 …θανάτους !

Όχι δεν θέλω να υπολογίσετε σε ποια θέση βρισκόμαστε Πανελλαδικά, αλλά έχω την αίσθηση πως αν δεν είχαμε μπροστά μας την Θεσσαλονίκη θα την παίρναμε την πρωτιά…

Στο Νοσοκομείο Σερρών τρέχουν και δεν φτάνουν

Το Νοσοκομείο Σερρών δυστυχώς εξακολουθεί να βρίσκεται σε πόλεμο, καθώς τα κρεβάτια της ΜΕΘ είναι δυσεύρετα με αποτέλεσμα να μετατρέπονται οι διάφορες κλινικές σε κλινικές covid19.

Οι πρόχειρες, αλλά ευρηματικές λύσεις συνεχίζονται καθημερινά, ενώ προβλέπετε να ενισχυθεί το νοσοκομείο μας με άλλες πέντε κρεβάτια ΜΕΘ, στο χώρο που χρησιμοποιείται σήμερα για τη μετεγχειρητική φροντίδα των ασθενών .

Όσο για το μωρό 22 μηνών που βρέθηκε με κορονοϊό ήδη από χθες διακομίσθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και ευχόμαστε φυσικά να είναι καλά.

Δεδομένη η παράταση του lock Down στις Σέρρες

Με αυτά τα νούμερα φαντάζει πολύ δύσκολο , έως αδύνατο το να βγούμε ως νομός από οποιαδήποτε καραντίνα καθώς και σήμερα μετράμε 76 κρούσματα.

Σέρρες: Ποια τα βήματα για τη σταδιακή άρσης του lockdown ;

Μπορεί η κυβέρνηση να επεξεργάζεται ήδη το σχέδιο σταδιακής άρσης του lockdown με ορίζοντα τις γιορτές, αλλά δυστυχώς δεν επιβεβαιώνονται σε καμία περίπτωση οι προβλέψεις των ειδικών για μείωση των κρουσμάτων

Με τα σημερινά δεδομένα λοιπόν ο προσανατολισμός για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία προβλέπετε να γίνει στις 7 Δεκεμβρίου.

Το λιανεμπόριο σχεδιάζεται να ανοίξει μια εβδομάδα αργότερα, δηλαδή στις 14 Δεκεμβρίου και η εστίαση στο τελευταίο στάδιο με πιθανή ημερομηνία στις 19 ή στις 21 Δεκεμβρίου.

Και όλα αυτά υπό προϋποθέσεις, όπως:

  • η τοποθέτηση πλέξιγκλας μεταξύ των τραπεζιών,
  • αλλά και την τοποθέτηση θερμαντικών σωμάτων στους εξωτερικούς χώρους, με ή χωρίς επιδότηση από το κράτος.

Θα συνεχιστεί η απαγόρευση κυκλοφορίας;

Σύμφωνα και με βάση το σχέδιο, θα συνεχιστεί η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 10 ή 11 το βράδυ οπότε θα κλείνει και η εστίαση, ενώ δε θα επιτρέπονται και οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Στερνή μου γνώση να σ’είχα πρώτα..