Ο Νομός Σερρών προβληματική περιοχή… εμβολιαστικά !

Focus στις προβληματικές περιοχές, αυτές δηλαδή όπου η εμβολιαστική κάλυψη υπολείπεται σημαντικά του πανελλαδικού μέσου όρου, επιχειρείται τις τελευταίες ημέρες από το Μέγαρο Μαξίμου, σε μια προσπάθεια να ανέβει αισθητά ο πανελλαδικός μέσος όρος.

Ήδη από τα τέλη Ιουλίου και πάντα με όπλο το data processing, δηλαδή την επεξεργασία των αριθμητικών δεδομένων που καταφθάνουν σε πραγματικό χρόνο από τα εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα, ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου με βάση τα στατιστικά, για να οδηγήσουν στη ζώνη με το «βαθύ μπλε» (δηλαδή σε αυτή της μέγιστης εμβολιαστικής κάλυψης) εκείνους τους νομούς και τις Περιφέρειες που απέχουν αρκετά ακόμη από τον στόχο του 44%.

Πρόκειται για το ποσοστό στο οποίο προσδιόρισε τον πλήρως εμβολιασμένο πληθυσμό στη χώρα η κυβερνητική εκπρόσωπος από το οποίο, ωστόσο, αποκλίνουν κατά πολύ και για διαφορετικούς λόγους ολόκληροι νομοί, αλλά και μεγάλες πόλεις.

108.500 εμβόλια μέχρι σήμερα στην Π.Ε. Σερρών

Εξαιρετικά χαμηλά παραμένουν, την ίδια ώρα, τα ποσοστά εμβολιασμού σχεδόν σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, ακόμη και σε αμιγώς τουριστικές περιοχές, όπως η Χαλκιδική και η Πιερία.

Τόσο τα χαμηλά ποσοστά προκρατήσεων για τη φετινή τουριστική σεζόν στις ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής όσο και το έντονο «θρησκευτικό συναίσθημα» στη Μακεδονία, σε συνδυασμό με τον γενικευμένο φόβο για τυχόν παρενέργειες από τα εμβόλια φαίνεται να συνθέτουν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ παραφιλολογίας και ανορθολογισμού, κρατώντας τους κατοίκους των περιοχών αυτών μακριά από τα εμβολιαστικά κέντρα, ακόμη και όταν οι τοπικοί ιεράρχες απευθύνουν συστάσεις για πλήρη τήρηση των μέτρων κοινωνικής απόστασης που προτείνουν οι ειδικοί, όπως ο δικός μας μητροπολίτης Θεολόγος.

Παρ’ όλα αυτά, το ποσοστό εμβολιασμού στο νομό μας δεν εναρμονίζεται με τις νουθεσίες του ποιμενάρχη μας φτάνοντας μετά βίας το 32,11%, ενώ ολοένα αυξάνονται οι μόνιμοι κάτοικοι του Νομού Σερρών που επιλέγουν συστηματικά -για λόγους ασφαλείας- να εμβολιαστούν στα εμβολιαστικά κέντρα της Θεσσαλονίκης, στερώντας εμμέσως θέσεις στην επίδοση του νομού στον πανελλαδικό χάρτη.

Πάντως μέχρι σήμερα έχουν γίνει 108.500 εμβόλια στην Π.Ε. Σερρών , ενώ αυτός ο αριθμός δεν είναι πραγματικός καθώς πολλοί συμπολίτες μας έχουν προστρέξει σε γειτονικούς νομούς για εμβολιαστούν, από τα οποία τα 50.957 άτομα έχουν κάνει και τις δύο δόσεις εμβολίου ενώ 60.600 έχουν κάνει μόνο την πρώτη δόση.

Καλά δεν το λες, καθώς πολλοί νέοι δεν σκέφτονται το εμβόλιο, είτε γιατί έχουν νοσήσει, είτε γιατί δεν φοβούνται πως θα νοσήσουν άσχημα

Όλοι εμείς όμως τι φταίμε;