Δήμος Σερρών: Δυστυχώς χωρίς ηγέτη η αντιπολίτευση θα συνεχίσει να …σέρνεται!

Η δεύτερη λαϊκή στον Δήμο Σερρών και η πρόταση της Βαρβάρας Μητλιάγκα

Η δεύτερη λαϊκή μπορεί να ξεκινά να λειτουργεί στο Δήμο των Σερρών από την προσεχή Τρίτη και αν μη τι άλλο ένα μέλος από το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να αισθάνεται ικανοποιημένο και δικαιωμένο .

Η δημοτική σύμβουλος Βαρβάρα Μητλιάγκα η οποία από τις 17 Μαρτίου στην πρώτη καραντίνα είχε καταθέσει την πρόταση για μεταφορά της λαικής στο στρατόπεδο Παπαλουκά.

Τι είχε γράψει τότε η κ Μητλιάγκα;

«Μετά από έντονο προβληματισμό σχετικά με το θέμα της λαϊκής αγοράς και τις έντονες διαμαρτυρίες συμπολιτών μας για τη διενέργειά της ή μη εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού στο χώρο που γίνεται μέχρι σήμερα, ήθελα να παραθέσω κάποιες σκέψεις.

Σίγουρα το θέμα δεν είναι απλό, μια και – όπως ορθώς ερμηνεύουν αυτοί που ασκούν την εξουσία- η αρμοδιότητα για τη διενέργειά της ή μη δεν βρίσκεται στα χέρια του Δήμου. Και σίγουρα δεν είναι σκόπιμο για κανέναν μας να παρασυρθούμε σε λογικές γκρίνιας και «ευκαιριακής» αντιπολίτευσης.

Ζούμε πρωτόγνωρες για όλους καταστάσεις και προέχει η λογική και η σύνεση.

Καταλαβαίνω απόλυτα ότι ο Δήμαρχος μπορεί να κινδύνευε με αυτόφωρο αν έπαιρνε την απόφαση να μη γίνει, και δεν αμφιβάλλω ότι προσπάθησε να το κάνει.

Όμως φτάνει μια στιγμή που χρειάζεται να ληφθούν και δύσκολες αποφάσεις, γι’ αυτό και η άσκηση εξουσίας πρέπει να ενέχει και τα στοιχεία της τόλμης και της διορατικότητας.

Η λαϊκή δυστυχώς διεξάγεται σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή, και η κατάσταση εκεί είναι από υγειονομικής απόψεως μια ωρολογιακή βόμβα.

Στην προκειμένη περίπτωση, και για όσο χρόνο διαρκέσει η πανδημία, ας γίνει μια προσπάθεια να μεταφερθεί η λαϊκή -με συνοπτικές διαδικασίες – στα Πυροβολικά, όπου υπάρχει άπλετος χώρος για να είναι οι πάγκοι σε απόσταση, υπάρχει χώρος στάθμευσης και στάση λεωφορείου, και κυρίως δεν βρίσκεται μέσα σε πυκνοκατοικημένη περιοχή.

Έτσι δεν χρειάζεται να φορτίσουμε με επικινδυνότητα μια ήδη πυκνοκατοικημένη περιοχή, εις βάρος των κατοίκων της.

Με σωστή διαδικασία συναίνεσης (που σημαίνει συζητώ, ακούω απόψεις και συνθέτω κοινά αποδεκτές λύσεις) μπορεί να ληφθούν οι σωστότερες για όλους αποφάσεις.»

Προτάσεις λοιπόν, αυτό είναι απαραίτητο σήμερα που υπάρχουν και τα χρήματα και οι άνθρωποι για να τα υλοποιήσουν

Και δυστυχώς χωρίς ηγέτη η αντιπολίτευση θα συνεχίσει να …σέρνεται!

Διαβάστε επιπλέον Σερραϊκά Νέα: