Γενικό Νοσοκομείο Σερρών: Βαδίζει στα κόκκινα!!

Τρεις νεκρούς από Κορονοιό μετρά στο διήμερο ο Νομός Σερρών, ενώ πάνω πενήντα ασθενείς νοσηλεύονται ήδη στις κλινικές covid -19 που δημιουργήθηκαν στο Νοσοκομείο μας.

Καθημερινά μάλιστα μεγαλώνει η πίεση που δέχεται το Νοσοκομείο, τόσο σε αριθμό ασθενών, όσο και σε ελλείψεις ιατρικού προσωπικού.

Να προσθέσουμε στις ελλείψεις και το προσωπικό του νοσοκομείου, καθώς έχουν βρεθεί 6 γιατροί θετικοί στον ιό, γεγονός που καθιστά ακόμα πιο δυσχερή την λειτουργία του.

Σε δύο μέρες μετρά ο Νομός Σερρών – Τρεις νεκρούς από Κορονοιό!

Όλοι περιμένουν την απόφαση για επιπλέον μονάδες ΜΕΘ στο Νομό μας, αλλά και την μετατροπή του Νοσοκομείο μας σε Νοσοκομείο αναφοράς covid -19, πράγμα που αναμένεται να συμβεί άμεσα, ενώ ήδη σημαντική είναι η βοήθεια που προσέφεραν οι γιατροί που ήρθαν από τα κέντρα υγείας, αλλά και αυτοί από τα αγροτικά ιατρεία

Παραμένουμε όμως στις πλέον επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές της χώρας, καθώς πάνω από πενήντα ασθενείς ήδη νοσηλεύονται τις κλινικές covid -19 που δημιουργήθηκαν στο Νοσοκομείο Σερρών, ενώ χθες είχαμε δυο διασωληνωμένους στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και άλλους δύο που διασωληνώθηκαν και μεταφέρθηκαν σε μονάδες ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης.

Επίσης έχουμε πέντε νοσοκομειακούς γιατρούς που νοσούν, ενώ κρούσματα εντοπίστηκαν και σε ιδιωτική μονάδα τεχνητού νεφρού, ενώ και στο γηροκομείο τα κρούσματα αυξάνουν ανησυχητικά.

Οι κλινικές covid που δημιουργήθηκαν στο Νοσοκομείο, παρουσιάζουν 100% πληρότητα, καθώς οι κλίνες που διαθέτουμε ως Νοσοκομείο είναι μόλις 47, από τις οποίες οι 19 είναι για γενική νοσηλεία και οι υπόλοιπες 28 για πιθανά κρούσματα covid.

Ήδη η Θεσσαλονίκη από χθες δεν δέχεται ασθενείς από το Νοσοκομείο μας, καθώς και εκεί το σύστημα υγείας δοκιμάζει τα όριά του, οπότε μοναδική πόρτα που μένει ανοικτή για τους Σερραίους, είναι το Νοσοκομείο … Αλεξανδρούπολης!

Άργησαν οι φορείς;

Τη στήριξη του Νοσοκομείου μας είχαν αποφασίσει να στηρίξουν οι φορείς της πόλης, που έβλεπαν την πίεση να αυξάνετε το τελευταίο διάστημα , αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα πρακτικό αποτέλεσμα.

Μάλιστα στη σύσκεψη που μετείχαν οι

  • πρόεδροι του Επιμελητηρίου,
  • του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών,
  • του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών,
  • του Φαρμακευτικού Συλλόγου Σερρών,
  • του Οδοντιατρικού Συλλόγου Σερρών καθώς και της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Σερρών, είχαν αποφασίσει να αναλάβουν πρωτοβουλία εθελοντικής στήριξης του γενικού νοσοκομείου Σερρών και των λοιπών υγειονομικών μονάδων της ΠΕ Σερρών.

Αποφασίστηκε μάλιστα να ενεργοποιηθεί και ένας τραπεζικός λογαριασμός στην Alpha Bank προκειμένου φορείς και πολίτες να συνεισφέρουν οικονομικά στην προσπάθεια αυτή, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει κανένα πρακτικό αποτέλεσμα

Αίμα πρόσφερε ο Δήμος Σερρών

Ο μοναδικός που πρόσφερε και μάλιστα πρακτικά στο νοσοκομείο ήταν ο Δήμος Σερρών , που μπορεί να μην στήριξε οικονομικά το ίδρυμα, αλλά ουσιαστικά, καθώς μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των Σερραίων στο κάλεσμα αγάπης του Δήμου για αιμοδοσία, παρά τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε εξαιτίας της έξαρσης κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Νέοι και παλαιοί εθελοντές αιμοδότες προσήλθαν στην εθελοντική αιμοδοσία, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή υπό την αιγίδα του Τμήματος Δημόσιας Υγείας του Δήμου Σερρών και τη συμμετοχή του Φαρμακευτικού Συλλόγου Σερρών σε συνεργασία με τη Ν.Υ. Αιμοδοσίας και τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών.

Ο κ. Χρυσάφης μάλιστα με δηλώσεις επισήμανε ότι από την έναρξη της πανδημίας ο Δήμος Σερρών ενισχύει με όλα τα μέσα που διαθέτει το Νοσοκομείο Σερρών.

«Έχουμε εδώ και καιρό ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με το Νοσοκομείο και τη Διοίκησή του και ανταποκρινόμαστε άμεσα σε κάθε κάλεσμα για συνδρομή.

Το Νοσοκομείο Σερρών είναι υπόθεση όλων μας και πρέπει να στηριχθεί από όλους τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε δίπλα στη διοίκηση και τους εργαζομένους»

Ευχαριστεί η διοίκηση του Νοσοκομείου Σερρών

Από την πλευρά του η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, εξέφρασε δημοσίως τα συγχαρητήριά της προς όλους όσους προσέφεραν γενναιόδωρα στο Νοσοκομείο, τόσο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, όσο και μη αναλώσιμο και αναλώσιμο υγειονομικό υλικό.

Διαβάστε επίσης για το Νοσοκομείο Σερρών