Στο Nοσοκομείο Σερρών αυξάνονται κρούσματα και οι …νεκροί!

Μπορεί σύμφωνα με τον παιδίατρο και Σερραίο νομίατρο Αναστάσιο Αναστασιάδη να έχουμε 25 με 30 κρούσματα λιγότερα την τελευταία εβδομάδα στο Νομό Σερρών αλλά δυστυχώς στο νοσοκομείο Σερρών αυξάνονται οι κλίνες covid-19.

Μιας υγείας που νοσεί στο νομό Σερρών.

Αναστάσιος Αναστασιάδης: 25 – 30 κρούσματα λιγότερα την τελευταία εβδομάδα στο Νομό Σερρών!

Ευτυχώς την τελευταία εβδομάδα στο Νομό μας είχαμε 25 – 30 κρούσματα λιγότερα από την προηγούμενη και μάλιστα τα περισσότερα κρούσματα είναι στη παιδική ηλικία και όπως καταλαβαίνεται είναι αυτά που νοσούν τους μεγαλύτερους

Το τελευταίο 24ωρο είχαμε είκοσι έξι ασθενείς να νοσηλεύονται σε απλές κλίνες covid-19, και άλλους δέκα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ δυστυχώς σημειώθηκαν και τέσσερις θάνατοι.

Ο Νομός Σερρών κοιτίδα ανεμβολίαστων

Το κακό είναι πως δεν πάει καλά το πρόγραμμα των εμβολιασμών καθώς ο Νομός παραμένει κοιτίδα των ανεμβολίαστων!

Επίσκεψη Πέτσα με νόημα στο Νομό Σερρών

Για αυτό άλλωστε έρχεται το πρωί και ο αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών Στέλιος Πέτσας που θα ζητήσει όπως και όλοι η κυβέρνηση την συνδρομή όλων της τοπικής κοινωνίας μέσω των δημάρχων και του αντιπεριφερειάρχη στην αύξηση των εμβολιασμών

Αυτό μάλιστα ζητά σε κάθε ευκαιρία και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, στη διάρκεια συναντήσεων και συσκέψεων που έχει αυτή την εβδομάδα σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Ο κ. Θεμιστοκλέους ξεκίνησε από το Κιλκίς την περιοδεία του σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, στις οποίες μάλιστα πρόσθεσε και τις Κινητές Μονάδες εμβολιασμού που σήμερα θα κάνουν την εμφάνισή τους στο νομό μας

Η λογική λέει πως από την στιγμή που οι πολίτες δεν θέλουν να μάθουν, εμείς ζητάμε τη βοήθεια από τους τοπικούς παράγοντες έτσι ώστε να πάμε σε μια πιο προσωπική ενημέρωση των πολιτών, να τους μιλήσουμε και όσοι ακόμη διστάζουν να τους κατευθύνουμε σε κάποιον υγειονομικό, αν θέλουν να συζητήσουν, να ρωτήσουν για τα εμβόλια και στο τέλος να αποφασίσουν αν θα εμβολιαστούν ή όχι.

Οι δήμαρχοι από την πλευρά τους είναι πάρα πολύ θετικοί κι έχουν κάνει κι αυτοί μια καλή προσπάθεια μέχρι στιγμής, και κάποιοι μάλιστα σε όλη την Ελλάδα έχουν κάνει και ενημερωτικές εκστρατείες.

Αλλά χρειάζεται και μια συνεργασία με τον Ιατρικό αλλά και με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο καθώς επίσης και με τον Επιμελητήριο και τον Εμπορικό Σύλλογο.

Χρειάζεται άμεσα μια καμπάνια, με διανομή φυλλαδίων από όλους έτσι ώστε να καταλάβουν οι ανεμβολίαστοι την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.

Γιατί κακά τα ψέματα

Αν από το 40-45% που έχουμε σήμερα ως ποσοστό εμβολιασμού, δεν φτάσουμε στο 70 με 80% δεν πρόκειται να περάσουμε στην ανάπτυξη..

Μη σας πως ότι θα μας κλείσουν μέσα μόνο για να …μάθουμε!

Και μη νομίζεται πως δεν γίνονται έλεγχοι;

Καθημερινά η αστυνομία κάνει ελέγχουν και μάλιστα αυστηρούς

23 πρόστιμα της Αστυνομίας στη Νιγρίτα

Το Σαββατοκύριακο οι υπηρεσίες της ΕΛΑΣ βεβαίωσαν 23 πρόστιμα για χρήση μάσκας σε ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων και λαϊκής στη Νιγρίτα, ενώ και στις Σέρρες βεβαιώθηκαν 23 παραβάσεις των 300 ευρώ.

Είχαμε άλλα 5 πρόστιμα σε επιβάτες ΙΧ για μη χρήση μάσκας σε επιβάτες οχημάτων και οι έλεγχοι συνεχίζονται…

Αλλά δεν γίνεται πίσω από τον καθένα που δεν συμμορφώνεται να υπάρχει και ένας αστυνομικός;