Για το Νοσοκομείο Σερρών Παρέμβαση Καραμανλή!

Για τη στήριξη και την ενίσχυση του Νοσοκομείου Σερρών ήρθε η Παρέμβαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες υπό τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, με εκπροσώπους όλων των φορέων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, με αντικείμενο τη στήριξη και την ενίσχυση του Νοσοκομείου Σερρών, στο δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά την ολοκλήρωση των rapid test στους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, με τους φορείς να έχουν ήδη διαβιβάσει τα αιτήματα τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στο Νοσοκομείο Σερρών Δρομολογήθηκε η επίλυσή των προβλημάτων

Στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Κώστα Καραμανλή με εκπροσώπους όλων των φορέων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, το αντικείμενο ήταν η στήριξη και η ενίσχυση του Νοσοκομείου Σερρών στο δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, μετά την ολοκλήρωση των rapid test στους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, με τους φορείς να έχουν ήδη διαβιβάσει τα αιτήματα τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Νίκος Φαρμάκης: 100.000 συν 125.000 ευρώ στο Νοσοκομείο Σερρών

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σερρών, κ. Νικόλαος Φαρμάκης, ευχαρίστησε τον κ. Καραμανλή για τη συμβολή του στην εξασφάλιση των αναγκαίων για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου υλικών, που είχε ζητήσει η Διοίκηση κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, μια δωρεά ύψους 100.000,00 ευρώ, καθώς με τη νέα αυτή δωρεά, εξασφαλίστηκε πολύτιμος ιατρικός εξοπλισμός αξίας 125.000,00 ευρώ.

Η αρχική δωρεά 100.000 στο πρώτο κύμα πανδημίας αφορούσε την

 • προμήθεια ενός αναπνευστήρα ΜΕΘ ενηλίκων,
 • πέντε monitor παρακολούθησης ζωτικών παραμέτρων,
 • δύο κλίβανους ταχείας αποστείρωσης,
 • ενός αναπνευστήρα μεταφοράς ενηλίκων,
 • ενός αναπνευστήρα μεταφοράς παίδων
 • και ενός βιντεολαρυγγοσκόπιου.

Η δεύτερη δωρεά 125.000 στο τωρινό κύμα πανδημίας εξασφαλίζει την

 • τρία κρεβάτια ΜΕΘ,
 • τέσσερις υπολογιστές,
 • δύο εκτυπωτές,
 • δύο πιεσόμετρα τροχήλατα,
 • έξι κομοδίνα,
 • οκτώ οροστήλες,
 • δύο φορεία,
 • έξι ροόμετρα Ο2 επιτοίχια,
 • έξι ροόμετρα κενού επιτοίχια
 • και λοιπός ξενοδοχειακός εξοπλισμός για την πτέρυγα του Νοσοκομείου, που ανακαινίζεται με τη δωρεά της εταιρείας Fibran έναντι ποσού 150.000,00 ευρώ περίπου, καθώς ο κ. Καραμανλής συνέβαλλε τα μέγιστα, στην υπογραφή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, έτσι ώστε να παρακαμφθούν οι όποιες γραφειοκρατικές δυσκολίες.

Με τη συγκεκριμένη δωρεά θα παραγγελθούν επιπλέον 1.000 στολές τύπου TYVEK,100.000 γάντια latex μιας χρήσης και 1.000 μπλούζες μιας χρήσεως που είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Γιατροί στο Νοσοκομείο Σερρών και επιτέλους…έργα στο Νομό!

Σε συνεργασία μάλιστα με το Υπουργείο Υγείας εξασφαλίστηκε και η άμεση προκήρυξη (προβλέπετε να πραγματοποιηθεί στις αρχές Δεκεμβρίου) 3 θέσεων παθολόγου για το νοσοκομείο των Σερρών.

Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι μέχρι τις αρχές του νέου έτους θα έχουν ολοκληρωθεί και όλες οι απαιτούμενες μελέτες για την επέκταση του νοσοκομείου από την ΚΤΥΠ ΑΕ.

Έξασφάλιση επιπλέον ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού συνολικού προϋπολογισμού άνω των 5.000.000 ευρώ.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών βρίσκεται σε καθημερινή επαφή τόσο με τη Διαχειριστική Αρχή του ΕΣΠΑ όσο και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Σερρών, με αντικείμενο την εξασφάλιση επιπλέον ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και την αναβάθμιση των νοσοκομειακών υποδομών, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 5.000.000 ευρώ.

Κώστας Καραμανλής: Σας ευχαριστώ όλους !

“Σας ευχαριστώ όλους για τη συμβολή σας στη διαχείριση της πανδημίας.

Σας παρακαλώ να μεταφέρετε τις ευχαριστίες μου σε όλους τους εργαζόμενους, που βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή.

Στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, στα σώματα ασφαλείας, τους εκπαιδευτικούς, τους υπαλλήλους που συνεχίζουν να εργάζονται.

Το δεύτερο κύμα του κορονοϊού χτύπησε βαριά τις Σέρρες.

Μαζί όμως θα καταφέρουμε να το ξεπεράσουμε και αυτό. Χωρίς μεγάλα λόγια, ο καθένας μας θα κάνει αυτό που πρέπει, αυτό που μπορεί και αυτό που του αναλογεί.

Και πρέπει όλοι μας να ακούμε τις οδηγίες των ειδικών”, ανέφερε ο κ. Καραμανλής στους εκπροσώπους των φορέων ολοκληρώνοντας την τηλεδιάσκεψη.

Να σημειώσουμε εδώ πως η δωρεά εξασφαλίστηκε μέσω του Ομίλου Επιχειρήσεων Μυτιληναίος Α.Ε. στο πλαίσιο του πανελλήνιου προγράμματος κοινωνικής ευθύνης που έχει αναπτύξει.

Οι πρωτόγνωρες αυτές καταστάσεις απαιτούν σωστή συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, ώστε η βοήθεια να είναι στοχευμένη και ουσιαστική όπως δήλωσε η εταιρεία.