Στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών συνεχίζεται η μάχη!

Θλιβερή η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών

Θλιβερή είναι τις τελευταίες ημέρες η εικόνα του νοσοκομείου μας με τους ασθενείς με Covid-19 να καλύπτουν τόσο τις απλές κλίνες κορωνοϊού, όσο και αυτές των ΜΕΘ, που έχουν φτάσει στα όριά τους.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, τα εισιτήρια των ασθενών είναι καθημερινά περισσότερα από τα εξιτήρια, ενώ γιατροί και νοσηλευτές δίνουν καθημερινά μια πραγματική μάχη για να κρατήσουν στη ζωή όσους περισσότερους ασθενείς με Covid-19 μπορούν, αλλά και τους διασωληνωμένους.

Στο Νοσοκομείο Σερρών χθες οκτώ οι νεκροί, δέκα οι διασωληνωμένοι

Χθες σημειώθηκαν 103 νέα κρούσματα στις Σέρρες, αναλογικά τα περισσότερα από κάθε άλλη γεωγραφική περιοχή της χώρας, ενώ ανησυχητικά σε αριθμό, είναι τα κρούσματα τόσο σε γιατρούς όσο και σε νοσηλευτικό προσωπικό.

Συναγερμός με τα κρούσματα στον οίκο ευγηρίας «Άγιος Νεκτάριος» της Μητρόπολης Σιδηροκάστρου

Ο μεγάλος συναγερμός που ακούστηκε χθες ήταν τα 11 κρούσματα που εντοπίστηκαν στον οίκο ευγηρίας «Άγιος Νεκτάριος» της Μητρόπολης Σιδηροκάστρου και όχι γηροκομείο, όπως κακώς αναφέρουν τα διάφορα ΜΜΕ όλης της χώρας.

Ο ίδιος ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος ανακοίνωσε ότι μετά από rapid test που έγιναν στους ηλικιωμένους τρόφιμους, βρέθηκαν 11 θετικοί στον ιό, ενώ άλλοι δύο είναι εμπύρετοι, ενώ την ίδια στιγμή ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ και τις επόμενες ώρες αναμένεται να μεταβεί κλιμάκιο στο Γηροκομείο για να διεξάγει και νέα τεστ.

Έντεκα (11) οι νεκροί στην Κωστοπούλειο Στέγη

Την ίδια ώρα έφτασαν τους έντεκα (11) οι νεκροί στην Κωστοπούλειο Στέγη, με τα κρούσματα συνεχώς να πολλαπλασιάζονται, ενώ αίσθηση προκάλεσε η είδηση πως σήμερα φτάσαμε τους οκτώ θανάτους στο Νομό μας

Τα κρούσματα στο ιατρικό προσωπικό σε όλο το Νομό, ξεπέρασαν τα είκοσι δύο (22), ενώ πάνω από τριάντα (30) είναι τα κρούσματα στο νοσηλευτικό προσωπικό.

Τα περισσότερα από αυτά εντοπίστηκαν στο Κέντρο Υγείας Ηράκλειας, όπου είχαμε εννέα (9) κρούσματα στο νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ σχεδόν όλοι οι αιμοκαθαριζόμενοι ιδιωτικού νοσηλευτηρίου έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοιό.

Αν και όλα δείχνουν ότι έχει αρχίσει η σταθεροποίηση της καμπύλης, οι γιατροί βλέπουν τις επόμενες δέκα ημέρες να είναι οι πιο κρίσιμες, καθώς βλέπουμε να σταθεροποιείται ο αριθμός των ασθενών, ενώ απίστευτα μεγάλος είναι ο αριθμός των τεστ, ιδιαίτερα στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Πάντως καθημερινά οι ασθενείς συνεχίζουν να νοσούν, εκ των οποίων κάποιοι από αυτούς σοβαρά, αποτέλεσμα του δυνατού κύματος της πανδημίας που αφήνει πίσω της η έξαρση του κορωνοϊού των προηγούμενων ημερών.

Δυστυχώς οι αριθμοί των νοσούντων και διασωληνωμένων αυξάνονται συνεχώς με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε δραματική κατάσταση το νοσοκομείο, που ήδη νοσηλεύει εκατόν είκοσι (120) ασθενείς με Covid-19, ενώ άλλοι δέκα (10) ασθενείς διασωληνώθηκαν και οκτώ (8) ασθενείς ήδη έχασαν την μάχη με την ζωή.

Το νοσοκομείο μας δεν διαθέτει άλλες ελεύθερες κλίνες Covid-19, οπότε αναπτύσσει συνεχώς νέες κλίνες, σε άλλους διαθέσιμους χώρους του νοσοκομείου μας

Ανοίγουν τάφους για τα θύματα του κορωνοϊού στο Δήμο Σερρών

Στην δημιουργία νέων θέσεων τάφων στα Β’ κοιμητήρια Σερρών προχώρησε ο Δήμος Σερρών και ήδη 35 χώροι ταφής έχουν ανοιχτεί και μάλιστα μπορεί να απελευθερωθεί και επιπλέον χώρος εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο

Η διοίκηση του Δήμου Σερρών ήδη προχώρησε στην υλοποίηση ενός σχεδίου που αποτελεί αναγκαιότητα και φυσικά δεν έχει να κάνει με το ότι ανησυχεί για αυξημένα κρούσματα

Συνεπώς επελέγησαν τα Β’ κοιμητήρια του Δήμου Σερρών που έχουν την απαραίτητη υποδομή για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες ταφής που είναι απαραίτητες σήμερα και που ενδεχομένως να δημιουργηθούν και στο μέλλον.

Nα σημειώσουμε ότι οι θανόντες για τους οποίους στη ληξιαρχική πράξη ή στο πιστοποιητικό θανάτου αναγράφεται ως αιτία θανάτου η ύπαρξη κορωνοϊού Covid-19 ή λοιπών λοιμωδών νοσημάτων και υπάγονται στον διεθνή υγειονομικό κανονισμό, ενταφιάζονται αποκλειστικά στους τάφους που ονομάζονται “ταφώνες ειδικού σκοπού”.

Γενικό Νοσοκομείο Σερρών: Άνδρες οι περισσότεροι διασωληνωμένοι

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, σε όλη την χώρα οι περισσότεροι διασωληνωμένοι είναι άνδρες στις δύο ηλικιακές ομάδες, 40-64 χρόνων και 65 και άνω.

Συγκεκριμένα, είναι διασωληνωμένοι 143 άνδρες και 60 γυναίκες ηλικίας 40-64 χρόνων, καθώς και άλλοι 154 άνδρες και 76 γυναίκες της ακόμη πιο ευάλωτης ηλικιακής ομάδας, εκείνης των ατόμων 65 χρόνων και άνω.

Σε καραντίνα τουλάχιστον 2.000 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία

Σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, πολλοί γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό νοσούν με αποτέλεσμα κάποια τμήματα νοσοκομείων να υπολειτουργούν.

Συγκεκριμένα 1.500 υγειονομικοί νοσούν σε όλη την χώρα και λείπουν από τα νοσοκομεία με αναρρωτική άδεια, ενώ 500 από αυτούς είναι σε προληπτική καραντίνα, πράγμα που σημαίνει πως πάνω από 2.000 εργαζόμενοι ήδη βρίσκονται σε απομόνωση.

Από αυτούς οι υγειονομικοί που έχουν κολλήσει στη Βόρεια Ελλάδα ξεπερνούν τους 700, ενώ στα νοσοκομεία της Αττικής οι εργαζόμενοι που νοσούν είναι 201 και 188 υγειονομικοί είναι σε καραντίνα.