Γενικό Νοσοκομείο Σερρών: Οριακή η κατάσταση

Σύλλογοι, σωματεία και επιτροπές δηλώνουν για το Νοσοκομείο Σερρών την ακραία κατάσταση που επικρατεί

Τις ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης αλλά και αυτών που προηγήθηκαν, της 4ης ΥΠΕ, αλλά και της διοίκησης του ΓΝΣ αναδεικνύουν  με ψήφισμά τους σύλλογοι, σωματεία και επιτροπές, καταδικάζοντας ταυτόχρονα τη στοχοποίηση του προσωπικού του νοσοκομείου και τις συκοφαντίες εναντίον της Ένωσης Νοσοκομειακών γιατρών του Νοσοκομείου μας , ζητώντας παράλληλα προσλήψεις, μονιμοποιήσεις και επαναλαμβανόμενα τεστ σε προσωπικό και τρόφιμους.

Στην Π.Ε. Σερρών

Ψήφισμα φορέων για το δημόσιο σύστημα υγείας 

Σύλλογοι, σωματεία και επιτροπές δηλώνουν την αγανάκτηση τους για την οριακή κατάσταση που επικρατεί στο δημόσιο σύστημα υγείας στην Π.Ε. Σερρών.

Είναι απαράδεκτο σε μία εποχή όπου η επιστήμη και η τεχνολογία κάνουν άλματα να υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή των χρονίως πασχόντων και γενικότερα του Σερραϊκού λαού, επειδή οι δομές του δημοσίου συστήματος υγείας στην Π.Ε. Σερρών δεν είναι στελεχωμένες με το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό και αντιμετωπίζουν προβλήματα στον εξοπλισμό και στις εγκαταστάσεις του.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση επιλέγει να επιδοτεί με «ζεστό χρήμα» επιχειρηματικούς κολοσσούς και να μην επιτάσσει τον ιδιωτικό τομέα υγείας, επί της ουσίας διευκολύνοντας την κερδοσκοπική του δραστηριότητα.

Ζητούμε να πάψει αμέσως η πολιτική υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης του δημοσίου συστήματος υγείας.

Είναι εξοργιστικό αυτή η πολιτική να συνεχίζεται την ώρα που στην Π.Ε. Σερρών θρηνούμε ήδη πάνω από 120 ανθρώπινες ζωές, ενώ εξαιτίας του lock down οι χρονίως πάσχοντες στερούνται μια σειρά από απαραίτητες για τη διατήρηση/βελτίωση της υγείας τους δραστηριότητες και ο λαός των Σερρών απειλείται με ανεπανόρθωτη οικονομική ζημιά.

Κριτήριο λειτουργίας του δημοσίου συστήματος υγείας πρέπει να είναι οι δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας και οι ανάγκες του κόσμου.

Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε στο Σερραϊκό λαό τη στοχοποίηση του προσωπικού του νοσοκομείου, τις συκοφαντίες εναντίον της ΕΝΙΝΣ και τη βρώμικη επίθεση εναντίον στον Πρόεδρο της, η οποία ξετυλίγεται τις τελευταίες ημέρες από τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών και από μερίδα του Σερραϊκού τύπου.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης αλλά και αυτών που προηγήθηκαν, της 4ης ΥΠΕ και της διοίκησης του ΓΝΣ δε συγκαλύπτονται μέσω τέτοιων αήθη τακτικών.

Απαιτούμε:   

 • Μαζικές προσλήψεις προσωπικού με διαδικασίες ταχύτατες
 • Άμεση πρόσληψη και των 4 Παθολόγων που έχουν υποβάλει αιτήσεις  στην προκήρυξη για τη θέση Παθολόγου – να επιστρέψει ο Παθολόγος που μετακινήθηκε στη Δράμα.
 • Από τις προκηρύξεις που έχουν γίνει εντός του έτους να προσληφθούν περισσότεροι από ένας γιατροί που έχουν αιτηθεί  στις ειδικότητες που έχει ανάγκη το νοσοκομείο  (πχ Καρδιολογία, Ακτινολογία, Παιδιατρική, Νεφρολογία, Ουρολογία, Οφθαλμολογία)
 • Να επιστρέψει στη θέση του ο Αναισθησιολόγος του Νοσοκομείου Σερρών που έχει τοποθετηθεί σε θέση Διοικητή ΕΚΑΒ
 • Να διοριστούν όλοι οι ειδικευόμενοι που βρίσκονται στις λίστες αναμονής του Νοσοκομείου
 • Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι
 • Να δοθούν άμεσα κίνητρα για την ειδικότητα της Αναισθησιολογίας και να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα
 • Να επιστρατευθούν ιδιώτες γιατροί με βάση τις ανάγκες που δημιουργούνται στο Νοσοκομείο Σερρών και για την αντικατάσταση νοσούντων ιατρών που βρίσκονται εκτός υπηρεσίας.
 • Θωράκιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε όλους τους δήμους της ΠΕ Σερρών. Κέντρα υγείας σε 24ωρη λειτουργία που θα αντιμετωπίζουν περιστατικά και θα πραγματοποιούν τακτικά επαναλαμβανόμενα τεστ. Να επαναλειτουργήσουν  τα  περιφερειακά ιατρεία. 
 • Άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ σε προσωπικό και στόλο
 • Τακτικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε προσωπικό και τρόφιμους, υγειονομική θωράκιση  όλων των δομών (οίκοι ευγηρίας, ιδρύματα, κατάστημα κράτησης, πρόσφυγες). 

Το ψήφισμα υπογράφουν η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ν.Σερρών, η Επιτροπή εργαζομένων στον Επισιτισμό Ν. Σερρών, ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Σερρών, ο Σύλλογος Διαβητικών Ν. Σερρών, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Ν. Σερρών, ο Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων Νοσοκομείο Σερρών, ο Σύλλογος Οικογενειών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία ΣΟΦΨΥ Ν. Σερρών, το Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Σερρών, το Σωματείο εργατών επεξεργασίας μετάλλου Ν. Σερρών, το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Σερρών, το Σωματείο Μικροπωλητών Ν Σερρών και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Σερρών

Διαβάστε επιπλέον Σερραϊκά Νέα: