Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στο Νοσοκομείο Σερρών!

Έφτασαν τα πρώτα εμβόλια για τον κορωνοιό και στην Π.Ε Σερρών και μάλιστα με άκρα μυστικότητα.

Οι πρώτες 400 δόσεις φυλάσσονται μάλιστα σε ειδικά ψυγεία στο νοσοκομείο μας , καθώς το εμβόλιο όπως είναι γνωστό συντηρείται στους -70 βαθμούς Κελσίου, οπότε σήμερα θα ξεκινήσουν και οι εμβολιασμοί

Πρώτοι θα εμβολιαστούν όπως είναι γνωστό οι γιατροί και νοσηλευτές του νοσοκομείου μας, αλλά και οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Υγείας.

Όπως αναφέρει ο αναπληρωτής διοικητής στο Νοσοκομείο Σερρών κ. Πεγίδης

«Ξεκίνησε σήμερα ο εμβολιασμός στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, αρχικά με το υγειονομικό προσωπικό και στη συνέχεια θα επεκταθεί και στο γενικό πληθυσμό της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Το εμβόλιο είναι ένα δώρο της επιστήμης προς την ανθρωπότητα.

Αποτελεί ένα ισχυρό όπλο ενάντια στη διασπορά του ιού covid-19 και την έναρξη μιας περιόδου διεκδίκησης της ίδιας της ζωής, όπως τη γνωρίζαμε και πολύ εύκολα στερηθήκαμε τον προηγούμενο χρόνο.

Ξεκινήσαμε λοιπόν στο 1ο Εμβολιαστικό Κέντρο με τον εμβολιασμό των παρακάτω:

  • Μπαλαξή Δημήτριο, Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας
  • Πεγίδη Παναγιώτη, Αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου
  • Μάρκου Φανή, Πρόεδρο Επιστημονικού Συμβουλίου & Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων
  • Καλλινικίδη Θεόφιλο, Διευθυντή – Υπεύθυνο Covid-19
  • Κυριακοπούλου Μαρία, Διευθύντρια Διοικητικής Υπηρεσίας
  • Με την έναρξη των εμβολιασμών κάνουμε ένα βήμα μπροστά.
  • Αυτό μας δίνει δύναμη, θάρρος, αλλά και την ελπίδα πως θα τα καταφέρουμε.
  • Καλή αρχή! «

Σέρρες: 40 νέες μολύνσεις στο Ψυχικό

Όσο για τον κορονοιό, όχι απλά δεν χάθηκε τις τελευταίες μέρες, αλλά είχαμε και σαράντα νέες μολύνσεις το τελευταίο διήμερο, με επίκεντρο και αυτή την φορά το …Ψυχικό!

Δυστυχώς μια κηδεία ανέτρεψε το κλίμα στο χωριό του Δήμου Εμμ. Παππά που εκτός από τις πληγές της πανδημίας μετρά και τις πληγές από τις …πλημμύρες!

Το καλό είναι πως είναι ελαφρώς καλύτερη η κατάσταση στο Νοσοκομείο μας καθώς οι νοσηλευόμενοι σε απλές κλίνες αλλά και στη ΜΕΘ δεν ξεπερνούν τους πενήντα.

Επανέρχεται το Κέντρο Υγείας Στρυμονικού και Μαυροθάλασσας

Για να καταλάβετε πόσο καλά είναι τα πράγματα στους κανονικούς ρυθμούς επανέρχεται από τις 15 Ιανουαρίου, τόσο το Κέντρο Υγείας Στρυμονικού, όσο και το Κέντρο Υγείας Μαυροθάλασσας που θα λειτουργεί και πάλι σε 24ωρη βάση και πάντα σύμφωνα με την απόφαση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας