Ο φορέας ΚΟΙΝΟΝ ΣΚΟΤΟΥΣΣΑΙΩΝ Ξεκινά το Μουσείο Ιστορίας της Σκοτούσσας!

Το 2020 συμπληρώθηκαν 700 χρόνια από την πρώτη, ιστορικά καταγεγραμμένη, αναφορά στο χωριό Σκοτούσσα Σερρών.

Το κορυφαίο αυτό ιστορικό γεγονός αποτέλεσε αφορμή για εορτασμούς και παράλληλα έθεσε στόχους για το μέλλον.

Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων συνεστήθη ο φορέας ΚΟΙΝΟΝ ΣΚΟΤΟΥΣΣΑΙΩΝ.

Ο φορέας αυτός, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, δημιουργήθηκε το 2019 από μία ομάδα Σκοτουσσαίων που κατοικούσαν είτε στο ίδιο το χωριό είτε σε άλλα μέρη της ελληνικής επικράτειας.

Σκοπός της δημιουργίας του φορέα είναι όχι μόνο η ανάδειξη και η προβολή της ιστορικής παράδοσης της Σκοτούσσας, αλλά και η δημιουργία προϋποθέσεων και προοπτικών για το μέλλον.

Έχοντας λοιπόν ολοκληρώσει τις εργασίες για τη διαμόρφωση του χώρου του ΕΛΑΙΩΝΑ των ΨΥΧΩΝ, ο φορέας ξεκινά να σχεδιάσει την επόμενη δράση μας που δεν είναι άλλη από το Μουσείο Ιστορίας της Σκοτούσσας.

Θεωρούμε ότι το πλέον κατάλληλο κτίριο για να στεγάζει το Μουσείο είναι το εγκαταλειμμένο κτίριο του Αστυνομικού Τμήματος Σκοτούσσας, αναφέρει ο φορέας μιας και το κτίριο έχει έκταση περίπου 200 τ.μ., είναι ισόγειο, διαθέτει έξι αίθουσες και βρίσκεται πλησίον του Άλσους Πλατάνια.

Εντός των προσεχών ημερών θα υποβάλουμε αίτημα στο Δήμο Ηράκλειας προκειμένου να παραχωρηθεί στο ΚΟΙΝΟΝ ΣΚΟΤΟΥΣΣΑΙΩΝ η χρήση του κτιρίου και στη συνέχεια και βασιζόμενοι σε δωρεές και χορηγίες, καθώς επίσης και στην ένταξη του εγχειρήματος στο πρόγραμμα LEADER (πρόκειται να ανοίξει το 2023), ευελπιστούμε να έχουμε ολοκληρώσει το έργο εντός των επόμενων 2-3 ετών.

Το Μουσείο θα είναι επισκέψιμο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, θα συμβάλλει στην αύξηση της επισκεψιμότητας της Σκοτούσσας και θα προσδώσει ιδιαίτερη αίγλη στο πανηγύρι, καθώς θα επιτρέπει στους χιλιάδες επισκέπτες του να γίνονται γνώστες της μακραίωνης ιστορίας του χωριού της Σκοτούσσας.

Μακάρι παιδιά, καθώς βλέπουμε και την θέληση και τους ξεκάθαρους στόχους

Και μάλιστα όταν είστε όλοι μαζί και έχετε την στήριξη τόσο του Δήμου, όσο και την Περιφέρειας…