Από το Σύλλογο Γυναικών Σερρών (ΟΓΕ): Σύσκεψη για το ασφαλιστικό και το προσφυγικό

Από το Σύλλογο Γυναικών Σερρών (ΟΓΕ): Σύσκεψη για το ασφαλιστικό και το προσφυγικό

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23/11/2019 Σύσκεψη γυναικών που διοργάνωση ο Σύλλογος Γυναικών Σερρών (ΟΓΕ) σε καφέ της πόλης.

Τα θέματα  της Σύσκεψης ήταν δύο που απασχολούν έντονα την τοπική κοινωνία και όλη τη χώρα.

Πρώτο το ασφαλιστικό και τα πρακτικά μέτρα και δράσεις που πρέπει να αναλάβουν τα μέλη του Συλλόγου ώστε να οργανωθεί όσο γίνεται καλύτερα στην πόλη μας το Συλλαλητήριο που ορίστηκε Πανελλαδικά στις 30 Νοέμβρη.

Έγκαιρος συντονισμός με άλλους φορείς, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, Σύλλογο Κινητικά Αναπήρων, Αδιόριστους και Αναπληρωτές Εκπαιδευτικούς κ.ά.

Ενημέρωση και ειδοποιήσεις όλων των μελών και φίλων του Συλλόγου για να διεκδικήσουμε όλοι πιο δυναμικά:

  • Δημόσια, δωρεάν, καθολική, Κοινωνική Ασφάλιση. Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης για τις γυναίκες στα 55 και στα 50 για τα ΒΑΕ, επαναφορά της 5ετούς διαφοράς μεταξύ ανδρών και γυναικών.
  • Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, μέτρα προστασίας του γυναικείου οργανισμού στους χώρους εργασίας. Άδεια και επίδομα μητρότητας για όλες τις μισθωτές, ανεξάρτητα εργασιακής σχέσης.
  • Υγεία και Πρόνοια δημόσια και δωρεάν που να καλύπτει τις ανάγκες μας, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης. Ολόπλευρη προστασία της μητρότητας από το κράτος, φροντίδα και αγωγή της βρεφικής – παιδικής ηλικίας, των ΑμΕΑ και των οικογενειών τους, των ηλικιωμένων και των χρονίως πασχόντων, των πολύτεκνων και μονογονεϊκών οικογενειών.

Το δεύτερο θέμα, το προσφυγικό και η στάση αλληλεγγύης που πρέπει να έχει ο σύλλογος γυναικών σε ένα τέτοιο καυτό ζήτημα.

Παρουσιάστηκε το γενικό κλίμα που προσπαθούν να περάσουν διάφοροι κύκλοι ώστε ο κόσμο να στραφεί ενάντια στου πρόσφυγες.

Γιατί τις τελευταίες ημέρες καλλιεργείται έντονα μία κατάσταση πολύ αντιδραστική και συντηρητική τόσο από Δημάρχους, όσο και από πολίτες που «αγαπάνε την πατρίδα», που φοβούνται την αλλοίωση του πληθυσμού, καλλιεργώντας το φόβο και την ανασφάλεια σε χωριά και στις Σέρρες.

Μαζεύουν υπογραφές, απειλούνε κόσμο. Το γεγονός ότι μεταφέρονται από τα νησιά πρόσφυγες προς την ηπειρωτική Ελλάδα προκαλεί νευρικότητα σε αντιδραστικούς κύκλους.

Δεν συζητιέται καθόλου γιατί όλοι αυτοί οι άνθρωποι φεύγουν από τον τόπο τους,  οτι είναι δύσκολο να επιβιώσουν εκεί γιατί η Κυβέρνηση της ΝΔ συμμετέχει ενεργά στους μηχανισμούς του ΝΑΤΟ γιατί αποδέχεται τη συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία γιατίπαρέχει γη και ύδωρ στους μακελάρηδες των λαών.

Αποφασίστηκε να συνεχιστεί η συγκέντρωση φαρμάκων ειδικά για παιδιά, και ρούχων, κουβερτών κλπ και οι δράσεις στήριξης από το Σύλλογο όπως έκανε και από την αρχή που είχαν έρθει η πρώτοι πρόσφυγες στις Σέρρες.

Στηλιτεύτηκε η στάση των κυβερνήσεων και ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. που προσποιούνται ότι ενδιαφέρονται για τους πρόσφυγες αλλά στην ουσία δεν τολμούν να καταγγείλουν τους πραγματικούς αίτιους αυτής της κατάστασης.

Τους υπεύθυνους των ιμπεριαλιστικών πολέμων, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ και ότι και η χώρα μας μετέχει σε αυτό το μακελειό των λαών.

Δεν καταγγέλλουν τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας για τους πρόσφυγες και τη συνθήκη του Δουβλίνου που είναι η κύρια αιτία του εγκλωβισμού των προσφύγων στη χώρα μας και δεν τους επιτρέπει να πάνε στις χώρες προορισμού τους.

Διαβάστε επίσης:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here