Τέλος ο Φάνης Παπάς από την διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ!

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ, μιας και υπέβαλε πριν από λίγη ώρα την παραίτησή του ο προσωρινός πρόεδρος του Οργανισμού, Φάνης Παπάς.

Ο Φάνης Παπάς είχε ταχθεί εξ αρχής με τη γνωστή «συντεχνία του ΟΣΔΕ» και τα συμφέροντα που αυτή εξέφραζε εδώ και χρόνια σε βάρος των αγροτών και της κοινωνίας.

Ο κ. Παπάς είχε συνταχθεί με την πλευρά του τεχνικού συμβούλου που ήθελε την ακύρωση του διαγωνισμού για την υποστήριξη της μηχανογραφικής βάσης του ΟΣΔΕ, υποστηρίζοντας παράλληλα τη λύση της προσωρινής αλλά απευθείας ανάθεσης για 6 μήνες ή για έναν χρόνο του εν λόγω έργου στην εταιρεία που εξασφάλιζε μονοπωλιακά τα τελευταία 15 χρόνια τη διαχείριση της μηχανογραφικής βάσης.

Η παραίτηση στην οποία υποχρεώθηκε εκ των πραγμάτων πλέον ο Παπάς, ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την αποκατάσταση της νέα τάξης στον Οργανισμό και την ανάκτηση του ΟΣΔΕ από την υπεύθυνη αρχή ελέγχου των πληρωμών των κοινοτικών ενισχύσεων.

Ήδη μάλιστα έχει βρεθεί πιστοποιημένη λύση για την περαιτέρω τεχνική κάλυψη του ΟΠΕΚΕΠΕ, πράγμα που σημαίνει ότι θα τρέξουν πολύ νωρίτερα φέτος οι πληρωμές των συνδεδεμένων αλλά και των λοιπών ενισχύσεων.

Όσον αφορά την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των βαμβακοπαραγωγών , όλοι θεωρούν δεδομένο πως τελικά θα πραγματοποιηθεί, αλλά το επίπεδο και ο ακριβής τρόπος τεκμηρίωσης αυτής στα αρμόδια κοινοτικά όργανα είναι κάτι που δεν έχει ακόμα αποσαφηνισθεί.

Τουλάχιστον ακόμα…