ΟΣΥ: Το «κακό» ήταν που κέρδισε τον διαγωνισμό ένας Σερραίος;

Η ιστοσελίδα thefaq ήταν αυτή που έκανε την …αποκάλυψη!

«Ο ΟΣΥ του κ.Καραμανλή προχώρησε σε αγορά μαμούθ αξίας 240.000 ευρώ γαντιών από εταιρεία επίπλων στις Σέρρες!»

Δηλαδή οι Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε. (ΟΣΥ), ένας φορέας που εποπτεύεται από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών , όπως και άλλες δεκάδες, προχώρησαν σε αγορά 16.000 γαντιών από εταιρεία των Σερρών με το τίμημα να ξεπερνάει τις 240.000 ευρώ.

«Το αξιοσημείωτο σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι ότι πρόκειται για εταιρεία που ασχολείται με την κατασκευή και εμπορία επίπλων και ξυλουργικές εργασίες και η οποία μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο προχώρησε σε επέκταση του καταστατικού της προκειμένου να περιλαμβάνει ως σκοπό και το “εμπόριο ειδών-μέσων ατομικής προστασίας (αντισηπτικά, γάντια, μάσκες προστασίας προσώπου κάθε είδους, ποδιές) κλπ συναφή είδη”!

Ερώτηση Αβραμάκη, Παππά, Γιαννούλη για ΟΣΥ

Μάλιστα σε ερώτηση για την απόφαση της ΟΣΥ Α.Ε. να προμηθευτεί 1,6 εκατομμύρια γάντια, με συνολικό κόστος άνω των 240 χιλιάδων ευρώ, από εταιρεία κατασκευής και εμπορίας επίπλων στις Σέρρες, εκλογική περιφέρεια του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, κατέθεσαν προς τον τελευταίο 38 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ρωτώντας τον κ. Καραμανλή, ποια διαγωνιστική διαδικασία ακολουθήθηκε για την προμήθεια των γαντιών;

Ποια ήταν τα κριτήρια επιλογής του αναδόχου και ποιο το όργανο αξιολόγησης των προσφορών;

Πόσοι ενδιαφερόμενοι συμμετείχαν στη διαδικασία, ποιος ο χρόνος εξέλιξής της και ποιο το συνολικό ποσό της μέχρι σήμερα δαπάνης;

Ποιο διάστημα θα καλύψει η συγκεκριμένη προμήθεια γαντιών;

Πότε έγινε η προηγούμενη σχετική προμήθεια και ποια η μέση ανάλωση κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα;

Ποιο είναι το υπάρχον απόθεμα;

Αν υπάρχει πρακτικό παραλαβής της συγκεκριμένης παραγγελίας από αρμόδια επιτροπή της ΟΣΥ Α.Ε.;

Αν ελέγχθηκε αν εκπληρώθηκαν τα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά που έθετε ο διαγωνισμός;

Η ερώτηση κατατέθηκε με πρωτοβουλία του τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκου Παππά, του αναπληρωτή τομεάρχη Χρήστου Γιαννούλη και του βουλευτή Σερρών του κόμματος, κ. Λευτέρη Αβραμάκη.

ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ): Βάσει νομίμων διαδικασιών ο διαγωνισμός …η έδρα της Εταιρείας δεν αποτελεί κριτήριο απόρριψης …

Απάντηση για το δημοσίευμα έδωσε η εταιρεία ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ), στην οποία αναφέρει:


«Προς αποκατάσταση της πραγματικότητας, την οποία ο τίτλος και το σύνολο του κειμένου σας προφανώς αγνοεί – αν όχι εσκεμμένα παραποιεί – και εφόσον στο πλαίσιο της έρευνάς σας δεν ζητήσατε τη θέση της Εταιρείας, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Βάσει των νομίμων διαδικασιών, στο πλαίσιο της λήψης μέτρων για την αποφυγή της εξάπλωσης του Covid-19 για την προστασία των εργαζομένων, ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία και εκ των υποβαλλόμενων προσφορών, η Επιτροπή αξιολόγησης των Προσφορών για την προμήθεια Μέσων Ατομικής Προστασίας εισηγήθηκε ομοφώνως (από 08.04.2021 πρακτικό) υπέρ της οικονομικής προσφοράς του μειοδότη, ο οποίος τηρούσε ταυτόχρονα όλες τις προδιαγραφές και τους όρους.

Ως γνωστόν, η έδρα της Εταιρείας δεν αποτελεί για κανέναν διαγωνισμό κριτήριο απόρριψης διαγωνιζομένου.

Τα υπόλοιπα θεωρούμε ότι εκπορεύονται εκ του πονηρού.

Σε περιόδους κρίσης, η κριτική με εντυπωσιασμούς δεν λειτουργεί προς όφελος των πολιτών.»

Επίσης απάντηση έδωσε και η Σερραίική εταιρία που κέρδισε τον διαγωνισμό η οποία αναφέρει:

«Με έκπληξη και λύπη διαβάσαμε όσα ψευδή και συκοφαντικά αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα thefaq.gr και αναδημοσιεύθηκαν τόσο από άλλα μέσα ενημέρωσης και ιστοσελίδες, όσο και από πολιτικά πρόσωπα της τοπικής μας κοινωνίας.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και προς οποιονδήποτε επιχειρεί να θίξει την επιχειρηματική φήμη της εταιρίας μας, υιοθετώντας και αναπαράγοντας το εν λόγω δημοσίευμα, σας ενημερώνουμε ότι:

Η εταιρία μας δραστηριοποιείται στον τομέα της εμπορίας μέσων ατομικής προστασίας ήδη ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 2020 και όχι όπως αναληθώς αναφέρεται στο δημοσίευμα από τον Φεβρουάριο 2021.

Η εταιρία μας συνεχίζει να αναπτύσσει τις δραστηριότητές της σε διάφορους επιχειρηματικούς τομείς έχοντας άλλες 15 δραστηριότητες (εμπορία μέσων ατομικής προστασίας, εκμετάλλευση και μίσθωση χώρων στάθμευσης, εκμετάλλευση φωτοβολταϊκών, αγορά – ανακαίνιση και πώληση κατοικιών κλπ)!!!!!!!

Η εταιρία μας συμμετέχει σε ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς του Δημοσίου.

Ενδεικτικά αναφέρουμε το Υπουργείο Παιδείας, Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας, Υπουργείο Δημοσίας Τάξης κλπ.

Μοναδικό κριτήριο ανάθεσης ή μη στην εταιρία μας των υπό προμήθεια προϊόντων, αποτελεί η οικονομικότερη (έναντι των συνυποψηφίων μας στον εκάστοτε διαγωνισμό) ηλεκτρονική προσφορά και η ποιότητα των προϊόντων μας, οι δε, διαδικασίες είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ και ΝΟΜΙΜΕΣ και ως τέτοιες αναρτώνται στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ!!!!

Κατόπιν αυτών δηλώνουμε ότι η εταιρία μας επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της έναντι οποιουδήποτε υιοθετεί, αναπαράγει, αναδημοσιεύει ψευδή, ανυπόστατα και συκοφαντικά γεγονότα – δημοσιεύματα – ισχυρισμούς σε βάρος της, με σκοπό να πλήξει την επιχειρηματική φήμη και αξιοπιστία της εταιρίας.»

Αυτές ήταν οι θέσεις τόσο της αντιπολίτευσης , όσο και των δύο εταιριών που η μεν πρώτη έκανε το διαγωνισμό, αλλά και η δεύτερη ήταν αυτή που τον κέρδισε.

Αντικείμενο σχολιασμού ακόμα μια σερραϊκή εταιρία που έδωσε και αυτή τη δική της απάντηση

Αναρωτιέμαι όμως αν και κατά πόσο θα γινόταν θέμα ο εν λόγω διαγωνισμός που είναι μάλιστα και ηλεκτρονικός, αν η εταιρία ήταν από την Αθήνα ή την Θεσσαλονίκη.

Όπως επίσης δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μέχρι σήμερα τουλάχιστον, δεν έχει παρέμβει ως όφειλε το δικό μας Επιμελητήριο Σερρών.

Που ο ρόλος του είναι να στηρίζει το Σερραικό επιχειρείν …

Γιατί πολύ συζήτηση γίνεται τελευταία για τις προοπτικές ανάπτυξης, ποιος φταίει και όλα τα σχετικά….

Τελικά μου φαίνεται πως εμάς τους Σερραίους, μας φταίει το κακό μας το … κεφάλι!