Τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΜΕΑ της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Σε εορταστικό κλίμα μαθητές και εργαζόμενοι του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.) τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία.

Τα παιδιά του κέντρου θέλοντας να στείλουν το δικό τους μήνυμα ζωγράφισαν την υδρόγειο και ένωσαν τα χέρια τους για να αγκαλιάσουν τη γη με ένα μοναδικό τρόπο , ώστε να αποδείξουν ότι διαθέτουν πολλά  ταλέντα και ευαισθησίες. 

Η αγάπη τους για τη ζαχαροπλαστική, έχει ως αποτέλεσμα να ετοιμάσουν με μεγάλο ενθουσιασμό τα πεντανόστιμα Χριστουγεννιάτικα κουλουράκια, που όπως κάθε χρόνο κάνουν την ημέρα αυτή. 

Το ενδιαφέρον τους απέσπασε η προβολή ντοκιμαντέρ με αθλητές τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό , οι οποίοι συμμετέχουν στους Παραολυμπιακούς αγώνες. Παράλληλα προβλήθηκε και το έργο καταξιωμένων καλλιτεχνών , οι οποίοι αν και αντιμετώπιζαν κινητικά προβλήματα , αυτό δεν τους απέτρεψε από την επιτυχία.

Στο μήνυμά της για την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.) κ. Χρυσάνθη Παλάζη Τσοχατζίδη ανέφερε:

 «Η 3η Δεκεμβρίου είναι μια μέρα επαναπροσδιορισμού της στάσης και της σκέψης όλων μας. Ο σεβασμός και η ευαισθησία στα θέματα των ΑμεΑ πρέπει να θεωρούνται δεδομένα γιατί το δικαίωμα στη ζωή αποτελεί αξίωμα, που δεν έχει και ούτε επιδέχεται εξαιρέσεις. Τα άτομα αυτά έχουν ανάγκη την αγκαλιά και την αγάπη μας. Έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση και στην εργασία.

Μπορεί μια μέρα τον χρόνο να μην αρκεί για να αλλάξει η ζωή τους προς το καλύτερο, είναι όμως μια ευκαιρία, ένα «καμπανάκι» για να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα συμπαράστασης και υποστήριξης σε διάφορες πτυχές της καθημερινότητάς τους.

Πρέπει όλοι μαζί και ο καθένας μόνος του να συνεχίσουμε την προσπάθεια για να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες και υποδομές. Τα άτομα αυτά πρέπει να ονειρεύονται και να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Οι άνθρωποι αυτοί μέσα από τον αγώνα τους γίνονται φωτεινό παράδειγμα για όλους.  

Η αναπηρία δεν έχει χρώμα, φύλο και ηλικία! 

Βοηθώντας τα ΑμεΑ, βοηθάμε την κοινωνία μας να προχωρήσει μπροστά!»