12 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών στις Σέρρες!

Η Παγκόσμια ημέρα Νοσηλευτών γιορτάστηκε και σήμερα στις Σέρρες, στο Νοσοκομείο Σερρών ενώ ευχαριστήρια δήλωση απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Σπυρόπουλος και ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Υπενθυμίζουμε πώς η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1965 στις 12 Μαΐου, με πρωτοβουλία του Διεθνούς Συμβουλίου Αδελφών Νοσοκόμων.

Καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα Αδελφών Νοσοκόμων για να τιμήσει τη γέννηση το 1820 της Φλόρενς Ναϊτινγκέιλ, της αγγλοϊταλίδας φιλανθρώπου που θεωρείται η ιδρύτρια της σύγχρονης νοσηλευτικής.

Η γιορτή αυτή θέλει να θυμίσει σε όλους την ανεκτίμητη συνεισφορά των νοσοκόμων σε κάθε κοινωνία – ειδικά τις ημέρες της πανδημίας του κορωνοϊού, οι νοσηλευτές αναδείχθηκαν σε σύγχρονους «ήρωες».

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή:

«Σήμερα τιμούμε τους ανθρώπους που με αυταπάρνηση δίνουν καθημερινά το μεγάλο αγώνα για τη ζωή.

Οι νοσηλεύτριες και οι νοσηλευτές μας, από την πρώτη στιγμή της πανδημίας COVID-19, όχι μόνο ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες της πρωτοφανούς κρίσης Δημόσιας Υγείας, αλλά υπερβαίνουν εαυτούς, ηγούνται, καινοτομούν, επιτελούν με απόλυτη επιτυχία το έργο τους και σε συνεργασία με τους γιατρούς μας και όλους τους επαγγελματίες υγείας έχουν συντελέσει να πετύχουμε κάτι αξιοθαύμαστο και καθόλου αυτονόητο:

Να μείνει όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας

και να μην καταρρεύσει, όπως συνέβη σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου, με συστήματα Υγείας πολύ πιο ισχυρά από το δικό μας.

Εκ μέρους της ελληνικής Κυβέρνησης και σύσσωμου του ελληνικού λαού, εκφράζω την ευγνωμοσύνη μας προς τις νοσηλεύτριες και τους νοσηλευτές μας, για τη σημαντική και διαρκή συνεισφορά τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και στους πολίτες της χώρας.

Η Πολιτεία, το Υπουργείο Υγείας, έπραξε, πράττει και θα συνεχίζει να πράττει τα δέοντα για την έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς τους».

Γιάννης Αγοραστός: Το χειροκρότημα που εισπράξαμε να γίνει πράξη!

Στο Νοσοκομείο Σερρών μίλησε ο Γιάννης Αγοραστός πρόεδρος των Εργαζομένων ο οποίος ζήτησε το χειροκρότημα που εισέπραξε το υγειονομικό προσωπικό στη πανδημία να γίνει πράξη.

Ο κ. Αγοραστός τέλος αναφέρθηκε στο κομμάτι των εμβολιασμών και δήλωσε ευχαριστημένος για το πώς κινείται η διαδικασία στο κομμάτι των υγειονομικών.

Αλέξανδρος Χρυσάφης: Σας ευχαριστούμε ήρωες!

Το δικό του μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή έστειλε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

«Τιμούμε σήμερα τους αγωνίστριες και τους αγωνιστές της πρώτης γραμμής, τις νοσηλεύτριες και τους νοσηλευτές, που μέσα στη λαίλαπα της πανδημίας του κορωνοϊού εργάζονται ακούραστα και θαρραλέα για να κερδίσουμε όλοι μαζί τη μάχη της ζωής.

Είμαστε συνεχώς δίπλα σας στον μεγάλο αγώνα που δίνετε!

Σας ευχαριστούμε ήρωες!»

Σωτηρία Πάνου για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή

Στο μήνυμά της για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Υγείας και Πολιτισμού του Δήμου Σερρών Σωτηρία Πάνου – Αναστασιάδου
σημειώνει:
«Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας του Νοσηλευτή αποτελεί την ελάχιστη πράξη τιμής και αναγνώρισης στο έργο και στην προσφορά των Νοσηλευτών σε όλον τον κόσμο.

Οι Νοσηλευτές ως πρωταγωνιστές του Συστήματος Υγείας διαδραματίζουν έναν ρόλο απαιτητικό και ευαίσθητο.

Είναι αυτοί που με υψηλό αίσθημα ευθύνης, ενσυναίσθηση, αφοσίωση, κουράγιο, δύναμη ψυχής και αγάπης προς τον συνάνθρωπο επιτελούν καθημερινά τις νοσηλευτικές υπηρεσίες με καλοσύνη, ευαισθησία και ανθρώπινο πρόσωπο.

Ο Νοσηλευτής έχει πάντα στο επίκεντρο τον Άνθρωπο.

Η Νοσηλευτική δεν αποτελεί ακόμη έναν εργασιακό τομέα της κοινωνίας μας, αλλά
Λειτούργημα».