ΠΑΜΕ: Όχι στον απεργοσπαστικό μηχανισμό

Με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Σερρών καλεί την Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σερρών να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων

Με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Σερρών καλεί την Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σερρών να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να πάρει ΤΩΡΑ απόφαση για την απεργία, για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι του Νομού μας να συμμετάσχουν.

Ήρθε η ώρα η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σερρών να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των εργαζομένων και ΟΧΙ τους σχεδιασμούς Κυβέρνησης – Εργοδοτών – ΓΣΕΕ

Με μία κατάπτυστη ανακοίνωση βγαλμένη μέσα από τα γραφεία του υπουργείου εργασίας, η διορισμένη ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, δίνει για μια ακόμα φορά διαπιστευτήρια στην κυβέρνηση και τα αφεντικά της.

Αυτοί που υπέγραψαν πριν λίγες μέρες στα μουλωχτά και χωρίς καμία νομιμοποίηση το πάγωμα των μισθών ως το τέλος του έτους, σήμερα εμφανίστηκαν ξαφνικά όχι για να αρθρώσουν λόγο απέναντι στον αντιασφαλιστικό, κυβερνητικό σχεδιασμό αλλά για να δηλώσουν την πλήρη σύμπλευσή τους ως απεργοσπάστες.


Δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα!

Τα έχουν συμφωνήσει όλα με την κυβέρνηση.

Αποτελούν τον λαγό στον αντιασφαλιστικό σχεδιασμό, έχουν ανοιχτά πάρε-δώσε και ανταλλάγματα. Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, εμφανίζονται όχι απλά ως ένας βαθύς απεργοσπαστικός μηχανισμός, αλλά ως μια σφραγίδα που τάχα εκπροσωπεί τους εργαζόμενους και επιδιώκει να περάσει γύψο στις εργατικές διεκδικήσεις, να κυριαρχήσει η αφωνία στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς, να συμβάλει πλάι στην κυβέρνηση και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς της, στη σιγή νεκροταφείου.


Οι εργαζόμενοι ήδη έχουν ξεπεράσει τη γραφειοκρατική ομάδα της ΓΣΕΕ που παρά τις απειλές και την υπονομευτική προσπάθεια που κάνει, τα μεγαλύτερα Εργατικά Κέντρα, οι Ομοσπονδίες, τα Συνδικάτα και οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο έχουν εξαγγείλει απεργία για τις 18 Φλεβάρη και θα διαδηλώνουν έξω από τα υπουργεία, τη Βουλή, τις εργοδοτικές ενώσεις, σε όλες τις μεγάλες πόλεις για να αποσυρθεί ο κατάπτυστος νόμος Κατρούγκαλου-Βρούτση, που παραδίδει την ασφάλιση στις ασφαλιστικές εταιρείες και στους επιχειρηματίες της υγείας, που μετατρέπει την ασφάλιση από κοινωνικό δικαίωμα σε τζόγο και ατομικό ρίσκο.


Από την πλευρά μας καλούμε την Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σερρών να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να πάρει ΤΩΡΑ απόφαση για την απεργία, για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι του Νομού μας να συμμετάσχουν.


Σε διαφορετική περίπτωση θα αποδειχθεί και στην πράξη η σύνδεση που έχει με την συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ, που σωστά την ονόμασαν έτσι οι εργαζόμενοι.


Θα αποδειχθεί ότι υπερασπίζεται τα συμφέροντα της κυβέρνησης και των εργοδοτών.


Θα αποδειχθεί ότι για ακόμα μια φορά βρίσκεται μακριά από τις ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Διαβάστε επίσης εδώ:


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here